Nashville – San Jose. Poslední tři bitvy: Vymazaný Hertl, klubový rekord a finská dieta

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nashville – San Jose. Poslední tři bitvy: Vymazaný Hertl, klubový rekord a finská dieta
Nashville – San Jose. Poslední tři bitvy: Vymazaný Hertl, klubový rekord a finská dieta
Nashville – San Jose. Poslední tři bitvy: Vymazaný Hertl, klubový rekord a finská dietaProfimedia
V roli jednoznačných favoritů přijeli do Prahy na otvírací zápas nového ročníku NHL hokejisté Nashvillu. Jejich páteční soupeři ze San Jose je obrali o všechny body naposledy v listopadu 2018, navíc jim už víc než dvě hodiny hry nemohou vstřelit byť jediný gól. Jaké byly nedávné duely soupeřů ze Západní konference?

27. října 2021, Nashville – San Jose 3:1

Využití přesilovek: 100 % – 0 %.

Jeden z důležitých momentů utkání se odehrál už v 5. minutě zápasu (ve videu od času 1:38). Domácí už díky své jediné přesilovce v utkání (San Jose mělo tři) vedli 1:0, když Švéd Eklund skvěle vyslal Tomáše Hertla do samostatného úniku. Český forvard usilovně míchal s pukem, jenže když se jej rozhodl poslat bekhendem Sarosovi mezi nohy, Fin tam měl připravenou hokejku. Kouč Boughner přesto číslo 48 za jeho výkon a aktivitu vysoce ocenil.

Moc větších šancí si Sharks proti výborně bránícímu soupeři nevypracovali. I jejich jediný gól připomínal spíš dolování uhlí než pohlednou akci. Byla to navíc dosud poslední trefa, které proti Nashvillu dosáhli. Od té doby se ve vzájemných utkáních táhne 131 minut dlouhá Sarosova neprůstřelnost.

Statistika utkání

6. března 2022, San Jose – Nashville 0:8

Bilance +/–: Josi (Nashville) +6.

Duel měl předem napsaný jímavý příběh. Alespoň to tak vypadalo. Gólman domácích Alex Stalock naskočil do kolotoče NHL po více než roce a půl, během nějž se zotavoval ze zánětu srdečního svalu, následku nemoci covid-19. Jenže story měla hořký konec. Stalock inkasoval během 46 minut šest gólů a kouč jej stáhl z ledu. Od té doby se v nejprestižnější soutěži neobjevil.

San Jose procházelo bídným obdobím, v němž ztratilo 10 z 12 utkání. Tohle byl tvrdý direkt, druhá nejvyšší domácí prohra v dějinách klubu. Predators naopak vyrovnali své historicky nejvydařenější vystoupení venku. Zazářil především jejich kapitán Roman Josi – přihrál na polovinu gólů, k tomu byl na ledě u sedmi branek vítězů (jedna padla v přesilovce).

Statistika utkání

13. dubna 2022, Nashville – San Jose 1:0p

Střely na branku: 41:25.

Nashville bodoval proti San Jose posedmé v řadě. Tentokrát se naproti znovu stoprocentnímu Sarosovi postavil jeho krajan Kahkonen – a také on nepustil v základní hrací době gól. V té době tři týdny čerstvá akvizice z Minnesoty pochytala 40 střel. Přes 17.000 diváků v Bridgestone Areně tak udržely ve varu jen dvě bitky. Nad jejich rámec se s domácím ostrým hochem Borowieckim dostal do křížku dokonce i Hertl.

Co nešlo předtím, povedlo se v prodloužení. V něm domácím stačila na rozhodující trefu jediná střela, o níž se postaral Ryan Johansen. Byl to přitom jeho jediný pokus mezi tyčky za celé utkání… Možná i proto vyhlásil kapitán Josi po zápase v kabině největší hvězdou dne svého týmu Sarose.

Statistika utkání