Nashville – San Jose v číslech. Jak je na tom Hertl v zápasech proti Predators?

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nashville – San Jose v číslech. Jak je na tom Hertl v zápasech proti Predators?

Nashville – San Jose v číslech. Jak je na tom Hertl v zápasech proti Predators?
Nashville – San Jose v číslech. Jak je na tom Hertl v zápasech proti Predators?Profimedia
Fanoušci v Praze mají jasno – kvůli dvěma Čechům na soupisce San Jose se v zahajovacím utkání nové sezony NHL postaví v O2 areně za hokejisty Sharks. A ti budou jejich podporu potřebovat. Na Nashville se jim totiž vůbec nedaří, v minulých čtyřech vzájemných kláních jim ani jednou nedali víc než jeden gól. Co dalšího ukazují statistiky?

Vzájemná bilance v lize

Celková

Nashville – San Jose    96   45-2-8-41   260:254

Posledních 10 zápasů

Nashville – San Jose    10     7-0-1-2        38:21

Pozn.: čísla ve sloupcích znamenají (z pohledu Nashvillu) výhry, remízy, prohry v prodloužení a prohry.

Pro Nashville není v NHL moc příjemnějších soupeřů než tým Sharks. Zvlášť v poslední době je rozložení sil mezi oběma celky jednoznačné. Predators bodovali v sedmi vzájemných duelech v řadě, skóre z posledních čtyř utkání pro ně hovoří drtivým způsobem 15:2. Jakmile však dojde na play off, karta se obrací. Oba soupeři se v něm střetli třikrát a vždy postoupilo San Jose.

Posledních pět vzájemných zápasů Nashvillu a San Jose
Posledních pět vzájemných zápasů Nashvillu a San JoseFlashscore

Dlouhodobá forma

Nashville

Lepší tým z NHL si podle tohoto kritéria nemohli čeští fanoušci přát. Predators jako jediní z celé ligy neprohráli v přípravě v základní hrací době, jen v prodloužení podlehli Floridě.

San Jose

Má za sebou podobně vydařené období. Z pěti duelů, v nichž testovalo sestavu na další ročník, neuspělo v jediném. S cílem dostat se po třech letech do play off to myslí vážně.

Útok

Nashville

Poslední tři utkání před odletem do Evropy jej zastihly při chuti. Nasázel v nich 13 branek, o něž se postaralo devět různých hráčů.

San Jose

S průměrem čtyři góly na zápas patřilo v přípravě ke špičce ligy. Ovšem pozor, proti Predators to týmu nejde, nedal jim gól už 131 minut.

Obrana

Nashville

Podle zápasů v přípravě neexistuje pevnější defenziva v celé NHL. Tým inkasoval z posledních 83 střel pouhopouhý jeden gól!

San Jose

V létě po 11 sezonách zmizel pilíř zadních řad, když Brent Burns odešel do Caroliny. V přípravě patřila defenziva ke zranitelnějším částem sestavy, z části i kvůli rotaci gólmanů.

Disciplína

Nashville

Tým má ve svém středu dva nejčastější bitkaře minulé sezony v rámci celé ligy: Jeannota a Borowieckého. Oba dohromady svedli 27 pěstních soubojů.

San Jose

Sharks takovou mlátičku nemají, respektive spíš neměli. V létě získali (odkud jinud než z Nashvillu) ranaře Benninga, který už se v týmu uvedl vítězným duelem v utkání s Vegas.

Tři hráči ve formě

Nashville

Roman JosiV přípravě naskočil jen jednou, po příletu do Evropy ale ukázal, co umí. Nejproduktivnější obránce NHL minulé sezony (96 bodů) dovedl tým k výhře 4:3 nad Bernem (2+1).

Matt DucheneV pouhých dvou zámořských vystoupeních před sezonou nasbíral sedm bodů (2+5) a stal se druhým nejproduktivnějším hráčem přípravy.

Tanner JeannotPovoláním spíš bitkař vytvořil údernou dvojici s Duchenem. A při triumfu s Tampou (7:1) posbíral čtyři body (2+2)

San Jose

Timo MeierNěmecký forvard přichystal během tří utkání šest branek. Tato výborná bilance z něj činí nejlepšího nahravače celé přípravy NHL.

James ReimerSharks s ním v brance vyhráli oba zápasy, v nichž před sezonou nastoupil (plus exhibice v Berlíně). A začne i v pátek Praze, souboj o post jedničky vyhrál on.

Tomáš HertlČeský magnet zápasu přiletěl do Prahy v dobrém rozpoložení. V obou dvou zápasech v přípravě si připsal po dvou asistencích.

Z databanky Livesportu

Střetnutí obou týmů neslibuje žádnou ofenzivní podívanou. Ve čtyřech z posledních pěti vzájemných zápasů padly nanejvýš čtyři branky. V tom posledním dokonce jediná, k tomu v prodloužení.

Predators jsou neoblíbeným soupeřem Tomáše Hertla. Ve 22 zápasech, v nichž proti nim nastoupil v základní části, nashromáždil 11 bodů. Horší bilanci má už jen proti týmům, proti kterým toho odehrál podstatně méně.

V normální hrací době naposled Sharks přemohli Nashville v roce 2018. Je to dané částečně i tím, že na sebe v sezoně 2020/21, osekané kvůli epidemii koronaviru, oba soupeři vůbec nenarazili.

Přehled utkání Nashville – San Jose