Návrat Ligy mistrů. Bayernu stačil jediný gól k výhře nad PSG, slaví také AC Milán

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Návrat Ligy mistrů. Bayernu stačil jediný gól k výhře nad PSG, slaví také AC Milán
Aktualizováno
AC skórovalo už v 8. minutě. Jediný gól utkání rozhodl.
AC skórovalo už v 8. minutě. Jediný gól utkání rozhodl.AFP
Dvěma zápasy dnes začaly osmifinálové boje fotbalové Ligy mistrů a v obou padla jediná branka. Bayern Mnichov porazil díky gólu Kingsleyho Comana (26) PSG na jeho hřišti 1:0. Tottenham padl na San Siru shodně, výhru AC Milán trefil už v 8. minutě Brahim Díaz (23).

PSG – Bayern 0:1

Právě hosté v prvních 45 minutách na trávníku dominovali. Ostrým presinkem výrazně ztěžovali často nejistou rozehrávku domácích, kterým v první půli dovolili jen jediné zakončení Messiho z přímého kopu, navíc zablokované pevnou zdí. Mnichovští se však přes zatažený obranný blok Pařížanů dostali k prvnímu pokusu mezi tři tyče až ve 25. minutě, kdy pálil Coman.

Francouzskému útočníkovi ale střela z voleje nesedla a Gianluigi Donnarumma míč pohodlně lapil. Bývalého gólmana AC Milán v závěru poločasu nepřekonal ani Joshua Kimmich přízemní ranou k levé tyči.

V 53. minutě už však Donnarumma kapituloval. Milimetrový centr Alphonsa Daviese dopadl přesně na nohu Comana, jenž z první uklidil míč do sítě. Po hodině hry mohl hned dvakrát zvýšit náskok německého mistra Eric Maxim Choupo-Moting. Kamerunský útočník nejprve akrobaticky usměrnil Comanův centr k bližší tyči a následně orazítkoval s přispěním gólmana brankovou konstrukci.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Skvělý Donnarumma se vytáhl také proti razantní hlavičce Benjamina Pavarda po rohovém kopu. V první obrovské příležitosti PSG selhal v 73. minutě střídající Mbappé, jehož samostatný únik vychytal Yann Sommer. Francouzská hvězda se v závěru dokonce prosadila, ale kvůli těsnému ofsajdu přihrávajícího Nuna Mendese zásah neplatil. Domácí se za vyrovnáním hnali až do poslední minuty, jenže defenziva Bavorů navzdory červené kartě Pavarda v nastaveném čase odolala.

Úvodní bitvu fotbalových velikánů tak ovládl Bayern. Odveta je v plánu 8. března v mnichovské Allianz Areně.

AC Milán – Tottenham 1:0

Úvodní gól utkání padl velmi rychle. Na pravé straně hřiště z důrazného vzdušného souboje vyšel jako vítěz Theo Hernández a z úhlu vypálil na Frasera Forstera. Brankářská dvojka hostů dokázala jeho pokus vykrýt a následně také fantasticky zastavila dorážku Díaze. Drobný záložník ovšem obětavou rybičkou nakonec přece jen dotlačil balon do sítě.

Tottenham se marně snažil o rychlé vyrovnání, naopak ve 39. minutě už po několikáté v zápase Hernández vyzrál na Cristiana Romera a blížil se k bráně soupeře. Levý bek domácích zvolil prudkou přízemní přihrávku, ta ale přes obránce v bílém neprošla.

I druhá půle se odehrávala spíše ve znamení pevných defenzivních systémů dvou italských trenérů. To přirozeně více vyhovovalo týmu Rossoneri, který navíc v závěru mohl přidat další cenné trefy. Nejprve se jen chvíli po svém pobytu na place do obrovské šance dostal Charles De Ketelaere, zakončení hlavou mu ale vůbec nevyšlo. Vzápětí měl podobnou příležitost Malick Thiaw, nicméně i jeho hlavička z bezprostřední blízkosti mířila vedle. Domácí si tak alespoň pohlídali těsný triumf.

AC tedy po ligovém duelu zvítězilo v Lize mistrů a vytvořilo si výhodnější pozici do odvety. Ta je na programu 8. března na Tottenham Hotspur Stadium.