Nejlepší střelec Serie A Osimhen znovu úřadoval, Fiorentina i s Barákem prohrála

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nejlepší střelec Serie A Osimhen znovu úřadoval, Fiorentina i s Barákem prohrála

Aktualizováno
Victor Osimhen dal proti Spezii dvě branky.
Victor Osimhen dal proti Spezii dvě branky.AFP
Fotbalisté Neapole zvítězili ve 21. kole Serie A na hřišti Spezie 3:0 a upevnili si suverénní vedení v tabulce. Dvěma góly se na páté výhře lídra za sebou podílel nigerijský útočník Victor Osimhen (24), který se šestnácti zásahy vládne pořadí střelců. Fiorentina s Antonínem Barákem (28) prohrála s Boloňou 1:2.

Spezia – Neapol 0:3

Jednou z hlavních tváří byl Victor Osimhen, jenž v 69. minutě spatřil z vysoké výšky padající míč, předčil v souboji vyběhnutého gólmana a hlavou zakončil do odkryté sítě. Nigerijec pak skóroval ještě jednou a v rámci nejvyšší italské soutěže zaznamenal už 16. trefu v sezoně. Hosty při cestě za úspěchem nezastavila ani absence vlastních fanoušků, kteří na tribunách scházeli kvůli dvouměsíčnímu zákazu výjezdů způsobeném jejich dřívější potyčkou s příznivci AS Řím.

Turín – Udinese 1:0

FC Turín díky hubené výhře přeskočil svého soupeře v tabulce. Ofenzivní trápení vítězů prolomil svým premiérovým ligovým gólem v novém trikotu krátce po změně stran Yann Karamoh z Pobřeží slonoviny, jenž tak navázal na středeční pohárový zásah. Býci potvrdili vzestupnou formu, z posledních tří zápasů v lize vyhráli dvakrát a jednou remizovali. V sestavě vítězů stále chyběl zraněný David Zima.

Fiorentina – Bologna 1:2

Hosté šli do vedení už ve 14. minutě poté, co v pokutovém území zahrál rukou Antonín Barák, který dosud od letního příchodu do klubu zaznamenal jediný ligový zásah. Úspěšnou exekuci penalty měl na svědomí Riccardo Orsolini. Ten chvíli po změně stran asistencí také pomohl vrátit Rossoblu v průběhu první půle ztracené vedení. Hlavou po Italově rohovém kopu udeřil obránce Stefan Posch, jenž se tak trefil v posledních čtyřech zápasech nejvyšší italské soutěže již potřetí.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport