Fiorentina po dotažení Barákova přestupu vyřadila Turín, Cremona šokovala AS Řim

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Fiorentina po dotažení Barákova přestupu vyřadila Turín, Cremona šokovala AS Řim
Aktualizováno
Barák odehrál proti Turínu celý zápas, Fiorentina narazí v semifinále na Cremonu.
Barák odehrál proti Turínu celý zápas, Fiorentina narazí v semifinále na Cremonu.
AFP
Fiorentina se stejně jako v loňském ročníku probojovala do semifinále Italského poháru, když doma porazila FC Turín FC 2:1. Úvodní branku vstřelil po změně stran Luka Jovič a tu rozhodující v 90. minutě Jonathan Ikoné. Francouz tak udělal radost celý zápas hrajícímu Antonínu Barákovi, na něhož Fialky v týdnu uplatnily opci a vykoupily jej z italské Verony. Hostující obránce David Zima (22) v sestavě kvůli zranění kolene naopak scházel, mimo hru by měl být minimálně měsíc. AS Řím překvapivě vypadl s přemožitelem Neapole Cremonou, jíž na svém hřišti podlehl 1:2.

Fiorentina –⁠ FC Turín 2:1

První výraznou příležitost přinesla již druhá minuta. Hostující záložník Samuele Ricci si naběhl do vápna a pohotově napálil centrovaný míč, proti jistému Pietrovi Terraccianovi ale neuspěl. V dalším pokračování první půle si převahu i několik šancí vytvořily Fialky. V té největší zkusil štěstí Rolando Mandragora, jenže jeho rána z voleje pouze orazítkovala levou tyč.

Zápas bohatý na střelecké pokusy nabídl další nebezpečnou možnost ve 25. minutě. Antonio Sanabria vyslal razantní hlavičku na Terraccianovu bránu, zkušený gólman ale opět předvedl skvělý reflex a zakončení zneškodnil. V závěru poločasu neuspěla ani dobře mířená dalekonosná střela útočníka Fiorentiny Nicoláse Gonzáleze.

Barák se spoluhráči slaví gól proti Turínu
@ACFFiorentina

Oba týmy se při proměňování šancí trápily také po změně stran. Nejprve se k zakončení z nadějné pozice dostal Nikola Vlašič, jenže chorvatský reprezentant hájící barvy turínského celku trefil jen střed brány. Krátce nato neproměnil na druhé straně velkou příležitost ani Cristian Kouamé. Mrzet ho to však příliš nemuselo, neboť v 65. minutě hlavou konečně otevřel skóre Jovič. Chvíli před závěrečným hvizdem vystrašil příznivce Fialek Aleksej Mirančuk.

Technická rána ruského záložníka, jenž rozhodl nedávné vzájemné utkání v Serii A, totiž prolétla jen několik centimetrů nad domácí bránou. Naopak v 90. minutě pohotovou střelou k bližší tyči stvrdil postup domácích Ikoné. V nastaveném čase sice zdramatizoval závěrečné minuty přesnou trefou Yann Karamoh, ale Turínu se již vyrovnat nepodařilo.

AS Řím –⁠ Cremonese 1:2

Svěřenci Josého Mourinha se od úvodních minut snažili naplňovat roli favorita, dlouho se jim však nedařilo překonat obranný blok soupeře. Ve 25. minutě se navíc nechal trestuhodně obrat o balon stoper Marash Kumbulla a Cyriel Dessers upaloval sám na branku domácích. Při následném pokusu o kličku byl faulován gólmanem Ruiem Patríciem a sudí nařídil pokutový kop. Sám Dessers se ujal jeho exekuce a suverénní ranou pod břevno poslal tým z Cremony do překvapivého vedení.

Do druhé půle domácí vyrukovali hned se čtyřmi změnami v sestavě. Kýžený výsledek to však nepřineslo, jelikož ve 49. minutě šli hosté do vedení o dvě branky. Charles Pickel poslal do malého vápna přízemní přihrávku a nešťastný Celik si balon srazil do vlastní sítě. V 71. minutě měl na kopačce snížení Chris Smalling, z úrovně penaltového puntíku ale nezamířil přesně.

Domácí se nadále tlačili dopředu, ale evidentně se jim na kopačky vkrádala nervozita. Fanoušci se dočkali kontaktního gólu v 94. minutě z kopačky Andrey Belottiho, na víc se ale Giallorossi nezmohli a letošní ročník domácího poháru pro ně skončil.