Neúspěšný debut v roli světové jedničky. Alcaraz prohrál s Goffinem, poprvé neuhrál set

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Neúspěšný debut v roli světové jedničky. Alcaraz prohrál s Goffinem, poprvé neuhrál set

Alcaraz nebude vzpomínat na svůj první zápas v roli světové jedničky v nejlepším.
Alcaraz nebude vzpomínat na svůj první zápas v roli světové jedničky v nejlepším.Profimedia
Carlos Alcaraz (19) svůj turnajový debut v roli světové jedničky a grandslamového šampiona nezvládl a až v 63. letošním zápase neuhrál set. Chybující Španěl na nabitém halovém podniku v Astaně hned v prvním kole nestačil 5:7 a 3:6 na Davida Goffina (31), který se do hlavní soutěže dostal jako lucky loser a připsal si třetí skalp lídrů žebříčku ATP. Na své první čtvrtfinále od Wimbledonu bude Belgičan útočit proti Adrianovi Mannarinovi (34).

Carlos Alcaraz do Astany dorazil s fenomenální letošní bilancí 52-10, přičemž ve všech 62 duelech uhrál minimálně set, v tomto roce posbíral pět trofejí, na nedávném US Open získal premiérový grandslamový vavřín a stal se historicky nejmladší světovou jedničkou. Na nabitém halovém podniku v Astaně se tak logicky řadil mezi největší favority.

Vítěz posledního Next Gen ATP Finals však svůj turnajový debut v roli lídra žebříčku a grandslamového šampiona nezvládl a skončil hned v prvním kole na Davidovi Goffinovi. Belgičan, který ve finále kvalifikace prohrál s Lucou Nardim a v hlavním losu nahradil Holgera Runeho, porazil Španěla 7:5 a 6:3 a připsal si svůj třetí kariérní skalp světových jedniček (Rafael Nadal 2x).

Posledních 20 zápasů Carlose Alcaraze
Posledních 20 zápasů Carlose AlcarazeFlashscore

Alcaraz se snažil hrát agresivně, jenže většina jeho úderů skončila v síti či v autu. V utkání trefil 15 vítězných úderů a 34 nevynucených chyb. V úvodním dějství sice zlikvidoval manko 2-5, ale v posledních dvou gamech uhrál jediný fiftýn. Zlepšení nepřišlo ani ve druhé sadě, ani tu nedovolil soupeřovi na první pokus dopodávat a snížil z 1:5 na 3:5, nicméně Goffin si nakonec postup pohlídal a po roce a půl zaregistroval vítězství nad zástupci Top 10.

Bývalý sedmý hráč světa Goffin bude na své první čtvrtfinále od Wimbledonu útočit proti Adrianovi Mannarinovi. Francouzskému tenistovi může oplatit letošní porážku z Montpellieru, ve vzájemné bilanci vede 5:2.

Stefanos Tsitsipas naopak v úvodním zápase v Astaně nečelil jedinému brejkbolu, s domácím Michajlem Kukuškinem si poradil 6:3 a 6:4 a připsal si jubilejní 50. letošní výhru. O první čtvrtfinálovou účast po měsíci a půl se popere s kvalifikantem Lucou Nardim. S Italem, jenž poprvé postoupil do druhého kola na nejvyšším okruhu, se utká poprvé.

Hvězdné obsazení má kazašská akce ATP 500 i po vypadnutí Alcaraze. Do druhého kola se kromě Tsitsipase dostali také Andrej Rubljov a Hubert Hurkacz. V úterý čeká vstup do turnaje Daniila Medveděva a zítra Novaka Djokoviče nebo Marina Čiliče. O nasazenou jedničku hned na úvod přišel i souběžně hraný podnik v Tokiu.