Obrovský srdcař se rozhodl ukončit kariéru, Bartek v Bohemians dostane novou roli

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Obrovský srdcař se rozhodl ukončit kariéru, Bartek v Bohemians dostane novou roli

David Bartek bude hrát už pouze za třetiligovou rezervu.
David Bartek bude hrát už pouze za třetiligovou rezervu.Profimedia
Obránce Bohemians 1905 David Bartek (34) ukončil prvoligovou hráčskou kariéru a v pražském fotbalovém klubu se přesune na pozici asistenta trenéra Jaroslava Veselého. Zkušený hráč nastupoval za A-tým "Klokanů" s výjimkou jednoho půlroku 17 let, v týmu z Ďolíčku působí už od roku 1993. O svém rozhodnutí informoval ve videovzkazu na klubovém facebooku.

"Moje zelenobílá pohádka nekončí, jen uzavírám jednu velkou kapitolu. S radostí a nadšením jsem přijal nabídku pokračovat v roli asistenta trenéra Veselého," oznámil Bartek. Odchod z prvoligového týmu pro něj nicméně neznamená úplný konec hráčské dráhy. "Když to půjde, budu hrát za béčko," dodal Bartek.

Bartek v nejvyšší soutěži odehrál 307 zápasů a vstřelil 25 gólů. S výjimkou 12 duelů a jednoho gólu za Kladno na hostování v jarní části sezony 2008/09 byl věrný vršovickému klubu. Prožil v něm celou mládežnickou kariéru, v zelenobílém dresu A-týmu debutoval v roce 2005, o dva roky později prožil premiéru v nejvyšší soutěži. V aktuální sezoně zasáhl do pěti zápasů. S 295 starty je druhý v historické klubové statistice za Josefem Jindřiškem (320).