Od reprezentace se odpojil i Král, přípravný zápas s Černou Horou vynechá

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Od reprezentace se odpojil i Král, přípravný zápas s Černou Horou vynechá

Na Faerských ostrovech odehrál Král 88 minut.
Na Faerských ostrovech odehrál Král 88 minut.@ceskarepre_cz
Od české fotbalové reprezentace se na cestě ze sobotního utkání kvalifikace mistrovství Evropy na Faerských ostrovech odpojil i záložník Alex Král (25). Vedení národního celku už dříve informovalo, že úterní přípravný zápas v Černé Hoře vynechá také další šestice hráčů z původní nominace. Trenér Jaroslav Šilhavý (61) bude mít v Podgorici k dispozici 15 hráčů do pole a tři brankáře.

Král podle tiskové zprávy reprezentace nebude s týmem pokračovat, protože závěr bundesligové sezony dohrával s drobnějšími zdravotními problémy. V sobotu při vítězství 3:0 na Faerských ostrovech nová posila Unionu Berlín nechyběla v základní sestavě a absolvovala 89 minut.

Během mezipřistání v Praze na odpolední cestě z Tórshavnu do Podgorici se od týmu na základě předešlé dohody s kluby odpojili také obránci Vladimír Coufal, Tomáš Holeš, David Jurásek a Ladislav Krejčí mladší a útočníci Václav Jurečka s Janem Kuchtou.

V Tórshavnu si národní tým došel pro tři body i díky dvěma gólům Václava Černého.
V Tórshavnu si národní tým došel pro tři body i díky dvěma gólům Václava Černého.@ceskarepre_cz

"Mají za sebou extrémně náročnou sezonu. Vzhledem k tomu, že v Černé Hoře nás čeká příprava a chceme dát šanci i jiným hráčům, rozhodli jsme se vyjít vstříc jak těmto hráčům samotným, tak jejich klubům. Domluva se Spartou i se Slavií byla v tomto směru naprosto bezproblémová," uvedl reprezentační manažer Tomáš Pešír.

"Snad i tento malý detail pomůže k tomu, že Sparta i Slavia budou dobře připravené na novou sezonu. To, aby byly úspěšné v evropských pohárech, je i v zájmu reprezentace a celého českého fotbalu," dodal.

Národní mužstvo úterním zápasem v Černé Hoře uzavře sezonu. Reprezentace se znovu sejde v září, kdy se opět rozběhne evropská kvalifikace. Po třech zápasech český tým vede svou skupinu se sedmi body.

V pondělí reprezentanti v Černé Hoře absolvují tradiční předzápasový trénink. Utkání bude mít výkop v úterý v 18:00.

Přehled zápasu Černá Hora –⁠ Česko