Odplata? Slavia si tehdy postup zasloužila. Teď hraje totální fotbal, ví hráči Kluže

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Odplata? Slavia si tehdy postup zasloužila. Teď hraje totální fotbal, ví hráči Kluže
Mário Camora je jeden z pamětníků tehdejší bitvy.
Mário Camora je jeden z pamětníků tehdejší bitvy.Profimedia
Fotbalisté Kluže neberou čtvrteční zápas skupiny Evropské konferenční ligy na Slavii jako možnost odplaty za vyřazení v závěrečném předkole o Ligu mistrů z léta 2019. Podle trenéra Dana Petrescua (54) čeká rumunského šampiona dosud nejtěžší soupeř v této pohárové sezoně a k případnému bodovému zisku budou jeho svěřenci potřebovat výkon na hranici možností.

Slavia před třemi lety dvakrát porazila Kluž 1:0 a podruhé v klubové historii postoupila do skupiny Ligy mistrů. "Určitě to nebereme jako žádnou odplatu. Byla to jiná soutěž a Slavia si tehdy postup zasloužila. Vidíme to spíš jako příležitost předvést dobrý výkon a dosáhnout na pozitivní výsledek," řekl na tiskové konferenci kapitán Kluže Mário Camora, jeden z pamětníků tehdejších soubojů.

"V žádném případě to nebereme jako nějakou odvetu. Slavia má velmi dobrý tým, nejsilnější ve skupině. V posledních letech prošla do skupiny Ligy mistrů a opakovaně si zahrála čtvrtfinále Evropské nebo Evropské konferenční ligy. Abychom mohli uspět, musíme předvést výkony na hranici možností, a to jak v obraně, tak v útoku," doplnil Petrescu.

Preview zápasu Slavia - Kluž

Vyzdvihl ofenzivní hru českého vicemistra. "V devíti domácích zápasech této sezony pokaždé vyhráli, celkově už dali v sezoně přes 50 branek. To je taky vypovídající statistika. V přípravě rozdrtili Rapid Bukurešť 7:1. Jsme si jejich ofenzivní síly vědomi," prohlásil Petrescu.

Ocenil kouče Slavie Jindřich Trpišovského. "Pracuje s týmem už téměř pět let. Připomíná mi českého trenéra, pod kterým jsem hrával v Itálii - Zdeňka Zemana. Ten uplatňoval podobný styl fotbalu. Slavia hraje totální fotbal, v evropských pohárech jsem se nesetkal s jiným týmem, který tohle dokáže. Vyhrávají 6:0, 7:0, takových týmů v Evropě moc není," řekl Petrescu.

Tabulka EKL - skupina G
Tabulka EKL - skupina GLivesport

"Slavia má dlouho výborného trenéra, který celou dobu pracuje na tom, aby hráli útočně. Někdy to vypadá, jako by v tom týmu byli jen útočníci a skoro žádní obránci. Bude to zápas s nejtěžším týmem ve skupině. Musíme hrát opravdu velmi soustředěně," doplnil Camora.