Potřebujeme vyhrát, je to pro nás hodně důležité, říká Olayinka před zápasem s Kluží

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Potřebujeme vyhrát, je to pro nás hodně důležité, říká Olayinka před zápasem s Kluží
Peter Olayinka si je vědom důležitosti nadcházejícího utkání.
Peter Olayinka si je vědom důležitosti nadcházejícího utkání.
Profimedia
Fotbalisté Slavie ve čtvrtek proti Kluži odehrají třetí z šesti zápasů ve skupině Evropské konferenční ligy. Po dvou kolech Pražané bez porážky vedou o skóre tabulku a případným vítězstvím nad rumunským šampionem by udělali důležitý krok k postupu. Duel bude reprízou souboje ze srpna 2019, kdy červenobílí po dvou výhrách 1:0 postoupili přes Kluž do skupiny Ligy mistrů.

Slavia na úvod skupiny Evropské konferenční ligy remizovala v Sivasu 1:1 a poté doma porazila Ballkani 3:2. Kluž dosud získala jen bod, když nejprve hrála venku s Ballkani 1:1 a pak doma prohrála se Sivassporem 0:1. Do osmifinále přímo postoupí jen celky z prvních míst tabulek, druzí v pořadí se ve vyřazovací fázi o kolo dříve utkají s kluby na třetích příčkách v Evropské lize.

"Potřebujeme vyhrát, je to pro nás hodně důležité. Jako obvykle budeme hrát kompaktně a vysoko. Musíme být na zápas připraveni, nebude to jednoduché. Ale jsem přesvědčen, že uhrajeme dobrý výsledek," řekl klubové televizi slávistický křídelník Peter Olayinka.

Pražané před třemi lety postupem přes Kluž vybojovali druhou účast ve skupině Ligy mistrů. Venku i díky tomu, že brankář Ondřej Kolář chytil penaltu, zvítězili 1:0 a v domácí odvetě se o stejný výsledek postaral gólem Jan Bořil.

"Je tam stále stejný trenér (Dan Petrescu) a někteří hráči. I herní styl je podobný. Soustředí se na defenzivu, nechtějí dostat gól. Výsledky 1:0, 1:1 a góly v posledních minutách jsou odrazem toho, jak do zápasů vstupují a jak je chtějí odehrát," podotkl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Preview zápasu Slavia - Kluž + audiokomentář

"Ten zápas si samozřejmě všichni pamatujeme. Byl to pro nás magický moment postoupit do skupiny Ligy mistrů. Zítra nás s nimi čeká další zápas. Doufáme, že se nám to utkání také povede," dodal Olayinka, který se v minulém zápase s Ballkani stal se 13 góly historicky nejlepším slávistickým střelcem v evropských pohárech.

Kluži se v Evropě zatím moc nedaří

Pražané hrají skupinu pohárů pošesté za sebou, na jaře v premiérovém ročníku Konferenční ligy došli až do čtvrtfinále. Finále této sezony bude hostit Eden. Kluž hraje skupinu pohárů počtvrté po sobě. Před rokem narazila na Jablonec, s nímž venku prohrála 0:1 a doma zvítězila 2:0.

V této sezoně vítěz posledních pěti ročníků rumunské nejvyšší soutěže senzačně vypadl v úvodním předkole Ligy mistrů s Pjunikem Jerevan a poté přešel přes tři soupeře v kvalifikaci Konferenční ligy. Kluž ve všech pěti venkovních zápasech tohoto pohárového ročníku remizovala, Slavia doma všechny čtyři duely vyhrála.

Tabulka EKL - skupina G
Livesport

"Výkony Kluže v těch dvou zápasech skupiny byly horší než v rumunské lize. V prvním utkání skupiny s Ballkani zachraňovali remízu v nastavení, v druhém zápase proti nim byl Sivasspor také lepší. Moc se jim ty první dva zápasy nepovedly. Doufejme, že v tom budou pokračovat, že se přes reprezentační pauzu nic nezměnilo. I když teď v lize vyhráli gólem v 91. minutě," řekl Trpišovský, jehož svěřenci po reprezentační přestávce porazili v lize Liberec 3:0.

Zápas začne v Edenu ve čtvrtek v 21:00. Pražanům budou vedle dlouhodobých marodů ze zdravotních důvodů nadále scházet pravý bek Lukáš Masopust a brankářská jednička Aleš Mandous. Start záložníka Ondřeje Lingra je nejistý.