Odpočinek? Smůla... Mbappé musel proti Nice vstát z lavičky a rozhodnout

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Odpočinek? Smůla... Mbappé musel proti Nice vstát z lavičky a rozhodnout

Kylian Mbappé se raduje z vítězné trefy.
Kylian Mbappé se raduje z vítězné trefy.AFP
Čtvrteční soupeř Slovácka v Evropské konferenční lize naznačil svou sílu. Nice trápilo přes 80 minut v zápase francouzské ligy hvězdné PSG na jeho hřišti. Až musel kouč obhájce titulu Christophe Galtier zvednout proti svým bývalým svěřencům z lavičky superstar Kyliana Mbappého (23), a ten v 83. minutě rozhodl o ubojované výhře favorita 2:1.

Už od prvních okamžiků bylo jasné, že se bude jednat o velmi taktickou bitvu. Nebezpečný protiútok domácích z 27. minuty zastavil až Dante a za sestřelení Messiho obdržel žlutou kartu. Argentinský útočník pak z přímého kopu nekompromisně uklidil míč do levé šibenice branky bezmocného Kaspera Schmeichela. Francouzský mistr se tak ujal vedení, které vydrželo až do poločasové přestávky.

Změna stran přinesla po několika málo minutách šok v podobě vyrovnávací branky. Nejvyšší možnou cenu zaplatila obrana PSG za defenzivní chybu. Premiérovým gólem v dresu Orlů se po skvělém centru Youcefa Atala do pokutového území prosadil Gaëtan Laborde.

Statistiky utkání

Klíčovým momentem bylo střídání po přibližně hodině hry, kdy se na hřiště dostal Mbappé. Skvělý presink domácích se přetavil v zisk míče. Přesným centrem na úroveň pokutového puntíku se blýskl Nordi Mukiele a odtud se mladý Francouz s číslem sedm nemohl mýlit.

Tabulka Ligue 1