Olomouc přehrála Boleslav 2:0 a na jaře je stále neporažena, Baník padl v Budějovicích

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Olomouc přehrála Boleslav 2:0 a na jaře je stále neporažena, Baník padl v Budějovicích
Fotbalisté Olomouce nyní hrají ve velké formě.
Fotbalisté Olomouce nyní hrají ve velké formě.
Profimedia
Fotbalisté Sigmy Olomouc i ve 24. kole FORTUNA:LIGY potvrdili, že se jim na jaře daří. V domácím prostředí ani tentokrát nezaváhali a připsali si výhru 2:0 nad Mladou Boleslaví. V naprosto opačné situaci se nachází Baník Ostrava, který po výprasku se Spartou neuspěl ani v Českých Budějovicích, kterým podlehl 1:2 a zřejmě ho budou čekat záchranářské boje.

Olomouc – Mladá Boleslav 2:0

První momenty utkání hostům ukázaly, že je v Olomouci nečeká snadná práce. Ve třetí minutě poslal Jiří Sláma z volného kopu z pravé strany balon do vápna, kde jej na první tyči nešťastně prodloužil do vlastní sítě Karafiát a Hanáci šli rázem do vedení.

Vstřelená branka svěřence trenéra Václava Jílka pochopitelně nakopla a v následujících okamžicích to byli právě domácí hráči, kteří prokazovali převahu na trávníku. Tu demonstroval svým střeleckým pokusem i Denis Ventúra, když z prostředka pokutového území trefil tyč.

Statistiky zápasu Olomouc – Mladá Boleslav
Livesport

Stejně jako úvod prvního dějství vyšel Hanákům na výbornou i začátek druhého poločasu, přičemž jim opět pomohla standardní situace. Po rohovém kopu zakončil zblízka hlavou Vraštil, pro kterého šlo o první ligový gól v dresu Sigmy.

Středočeši přesto nepůsobili odevzdaně a snažili se udělat vše pro zdramatizování zápasu. To jim ale svým skvělým výkonem znemožňoval domácí brankář Matúš Macík.

České Budějovice – Baník Ostrava 2:1

Jako první v utkání zahrozil Baník. V sedmé minutě se totiž po rohovém kopu prodral k zakončení Matěj Šín, jeho improvizovaný volej doprostřed brány ale Dávid Šípoš vykryl. Vzápětí se na druhé straně prosmýkl před Jana Laštůvku rychlík Quadri Adediran, na poslední chvíli mu ovšem vypíchl balon Jiří Fleišman. Zimní posila Dynama hýřila aktivitou i nadále a ve 13. minutě se výrazně podílela na první gólové akci domácích, branku ale rozhodčí kvůli ofsajdu Nigerijce odvolal.

Ve 30. minutě se už Budějovice prosadily bez porušení pravidel. Tentokrát jim k tomu pomohl stoper hostů Říha, který si hlavičku Michala Škody srazil do vlastní sítě. Vyrovnaná první půle ale přece jen skončila remízou. Před pauzou totiž z přímého kopu srovnal Fleišman, když chytře podstřelil skákající zeď domácích.

Statistiky zápasu Budějovice – Baník
Livesport

Budějovice si chtěly po změně stran rychle uzmout vedení zpět. Povedlo se jim to chvíli po hodině hry, kdy Fleišman nedoskočil na dlouhý balon, čehož využil jeho bývalý spoluhráč Tomáš Zajíc k převzetí míče a následné zpětné přihrávce na Čermáka. Záložník Dynama pak už jen uklidil svůj přízemní pokus k tyči.

Baník si dlouho nedokázal vytvořit jakýkoliv tlak, naopak v 82. minutě hlavou orazítkoval tyč brány hostů Lukáš Havel. Chvíli potom už šance Slezanů přišla, Ladislav Almási ale svůj akrobatický pokus namířil mimo.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Livesport