Opět zahraniční trenér. Basketbalisté USK Praha mají nového kouče, povede je Ital Tabelini

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Opět zahraniční trenér. Basketbalisté USK Praha mají nového kouče, povede je Ital Tabelini
Basketbalisté USK Praha mají nového kouče, opět ze zahraničí.
Basketbalisté USK Praha mají nového kouče, opět ze zahraničí.
Profimedia
Basketbalisty USK Praha povede opět zahraniční trenér, novým koučem se stal Francesco Tabellini (38). Italský odborník v uplynulých osmi letech působil jako asistent v Trevisu, s kterým hrál v posledních dvou sezonách nejvyšší italskou soutěž a v minulém ročníku také Ligu mistrů. Stal se nástupcem Američana Joshe Kinga (35), který u pražského týmu skončil po jediné sezoně.

Tabellini dosud působil jako hlavní kouč pouze u mládežnických týmů Trevisa a také Boloni, s kterou třikrát vyhrál juniorskou ligu. S Trevisem ovládl italský šampionát dvacítek. Po příchodu do USK bude mít na starosti nejmladší tým české NBL, v které tým naposledy obsadil sedmé místo.

"Sdílíme (s vedením USK) stejnou misi - rozvíjet mladé hráče s cílem konkurovat komukoli na nejvyšší úrovni. Budeme více než tvrdě pracovat na tom, abychom se každý den zlepšovali a prezentovali se tím nejlepším možným levelem basketbalu vždy, když vyběhneme na palubky," uvedl Tabellini v tiskové zprávě.

USK sází na zahraniční trenéry dlouhodobě. Před Kingem u týmu působili Chorvat Dino Repeša, Řek Chris Chugaz, Slovinec Mirsad Alilovič a další Američan Ken Scalabroni. "Zkušenosti z posledních sezon nás utvrdily v pokračování strategie spolupráce s významnou zahraniční trenérskou školou, která vždy naši organizaci posune dopředu. Jeho (Tabelliniho) profil dvou dlouhodobých misí ve špičkových italských programech, práce v mládežnických akademiích s přesahem do elitního mužského basketbalu je blízkým scénářem USK a důkazem koncepční práce," konstatoval generální manažer USK Petr Jachan.