Brémy urvaly bod proti Gladbachu v závěru, nemocný Pavlenka nechytal

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Brémy urvaly bod proti Gladbachu v závěru, nemocný Pavlenka nechytal
Michael Zetterer nahradil v bráně Pavlenku.
Michael Zetterer nahradil v bráně Pavlenku.Profimedia
Předehrávka 25. kola Bundesligy nabídla remízu 2:2 mezi Mönchengladbachem a fotbalisty Brém. Atraktivní utkání hrané stylem nahoru dolů nabídlo mnoho příležitostí a také dvě branky na každé straně. O tu úvodní domácí se postaral Marcus Thuram (25), pro něhož se jednalo o již 12. zářez sezony. V zápase však francouzského kanonýra zastínil Marvin Ducksch (29), jenž se prosadil hned dvakrát, přičemž vyrovnávací gól vsítil až v 89. minutě.

Mönchengladbach – Brémy 2:2

Domácí začali utkání v bouřlivé atmosféře mnohem aktivněji než jejich soupeř. Ve 22. minutě mohl převahu přetavit v první gól Thuram, střelu francouzské hvězdy z bezprostřední blízkosti ale senzačně vychytal Michael Zetterer. Po půlhodině hry se do šance dostali také hosté, Niclas Füllkrug si ovšem svým pádem v pokutovém území penaltu nevymodlil.

V závěru úvodního dějství byly k vidění šance na obou stranách, Füllkrug prověřil ranou z dálky pozorného Jonase Omlina, na opačné straně pak v kvalitní příležitosti přestřelil branku Thuram.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport

První poločas sice góly nenabídl, to se ovšem změnilo už tři minuty po návratu ze šaten. Domácí celek se totiž dostal do vedení, které nemohl zařídit nikdo jiný než Thuram. Útočník, o jehož je velký zájem ve velkoklubech, se pohlednou akcí dostal na hranici pokutového území a přesnou střelou k levé tyči rozjásal publikum Borussia Parku. Náskok mohl navýšit v 55. minutě Jonas Hofmann, nejprve však promáchl a poté jeho pokus zastavil těsně před bránou Mitchell Weiser.

Hosté se ovšem i přes jednogólové manko nevzdali a po hodině hry vyrovnali. Ducksch po krásné přihrávce za obranu od Romana Schmida obešel gólmana a poslal míč do odkryté sítě. Gladbach v 73. minutě odpověděl a zásluhou přesně umístěné střely k levé tyči od Floriana Neuhause se opět dostal do vedení. To mu ale do konce utkání nevydrželo, jelikož těsně před koncem srovnal hrdina hostujícího celku Ducksch.

Livesport hráč utkání: Marvin Ducksch (Brémy)