Dortmund zničil Kolín šesti góly a vede ligu, Hoffenheim po pěti měsících slaví tři body

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dortmund zničil Kolín šesti góly a vede ligu, Hoffenheim po pěti měsících slaví tři body
Aktualizováno
Dortmund nasázel soupeři šest branek.
Dortmund nasázel soupeři šest branek.AFP
Borussia Dortmund ve 25. kole Bundesligy hladce porazila Kolín nad Rýnem 6:1 a minimálně na den se dostala do čela soutěže. Hoffenheim ukončili více než pět měsíců dlouhé čekání na ligovou výhru, když přemohl na svém stadionu Hertu 3:1. Utkání rozhodl v prvním poločase dvěma proměněnými penaltami Andrej Kramarič (31).

Hoffenheim – Hertha 3:1

První hrozbu utkání přinesl v devátě minutě Kadeřábek. Ten si naběhl do vápna na bravurně načechraný balon od Kramariče. Štěstí ale českému obránci nepřálo a ofsajdové postavení bylo stejně těsné jako vzdálenost, o kterou jeho zakončení minulo bližší tyč. Ve 20. minutě už Kramarič sám zakončoval. Hrudí si zpracoval dlouhý míč, ihned vyslanou jedovkou ale trefil pouze místo, kde stál brankář.

Ve 24. minutě však chorvatský útočník poslal svůj tým zkušeně proměněnou penaltou do vedení. Okamžité vyrovnání mohl přinést Suat Serdar akrobatickým zakončením, ambiciózní pokus ovšem těsně přelétl břevno. Druhou penaltu po faulu Filipa Uremoviče vyslal Kramarič nechytatelně k tyči, čímž stanovil poločasový stav.

Hoffenheim si vypracoval více šancí.
Hoffenheim si vypracoval více šancí.Opta <mark>by Stats</mark> Perform

Berlíňané mohli zkraje druhé půle zdramatizovat utkání a po dohrání akce chtěli dát hostům ochutnat vlastní medicínu, když se rázně dožadovali penalty kvůli ruce. Nesouhlas sudího ale vzápětí následovala další inkasovaná branka, kterou zcela sám obstaral impozantním průnikem a následnou přízemní střelou k tyči Ihlas Bebou.

Nesmyslným zákrokem oživil naděje hostí Munas Dabbur. Pouhé dvě minuty poté, co byl ze střídačky vpuštěn na hřiště, trefil Izraelec zezadu protihráčovo lýtko a svým vyloučením zkomplikoval Hoffe skvěle rozehraný duel. Očekávaná změna v poměrech na hřišti málem neměla vliv na konečný výsledek, v nastavení ale připravil hbitého Olivera Baumanna o čisté konto Stevan Jovetič.

Augsburg – Schalke 1:1

Fotbalisté Augsburgu si výsledkem 1:1 podělili se Schalke body a po střídání proher s výhrami si připsali první remízu v letošním roce. Domácí se sice v 51. minutě ujali vedení, poté se však nechal hloupě vyloučit Ermedin Demirovič. Hosté převahu využili v nastaveném čase, kdy z penalty skóroval Marius Bülter. Horníci, za které v základní sestavě nastoupil i český reprezentant Alex Král, tak zaznamenali již osmý zápas v řadě bez porážky.

Bochum – Lipsko 1:0

Fotbalisté Lipska po velkém debaklu od Manchesteru City v Lize mistrů neuspěli ani v Bundeslize, když překvapivě padli na půdě Bochumi 0:1. Hrdinou týmu, který je stále namočený v boji o záchranu, se stal obránce Erhan Mašovič, jenž se prosadil ve druhém klání v řadě. Hosté tak ztratili důležité body nejen v boji o titul, ale také v bitvě o top čtyřku. S Blau-Weiss navíc prohráli poprvé v historii.

Lipsko na konci zápasu tlačilo, gól to ale nepřineslo.
Lipsko na konci zápasu tlačilo, gól to ale nepřineslo.Opta <mark>by Stats</mark> Perform

Stuttgart – Wolfsburg 0:1

Cesta Stuttgartu za setrváním v Bundeslize se zkomplikovala, když doma padl s Wolfsburgem 0:1. Hosté se naopak mohli radovat, branka bývalého hráče VfB Omara Marmoushe z 56. minuty znovu oživila jejich naděje na obsazení jedné z pohárových příček, a to i bez přispění Čecha Lukáše Ambrose, který sledoval výhru svého týmu pouze z lavičky.

Dortmund – Kolín nad Rýnem 6:1

Pohodlné vítězství pro domácí se začalo rodit po čtvrt hodině hry, kdy černožlutí vstřelili dva slepené góly. Jako první se prosadil po krásné kombinaci Raphaël Guerreiro, který následně asistoval nejprve u branky Sebastiena Hallera a poté i Marca Reuse. Dva posledně jmenovaní pak po změně stran přidali ještě po jedné trefě.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport