Pardubice se brání kritice zamřížovaného sektoru pro hostující fanoušky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pardubice se brání kritice zamřížovaného sektoru pro hostující fanoušky
Takto vypadá sektor hostů na zrekonstruovaném pardubickém stadionu.
Takto vypadá sektor hostů na zrekonstruovaném pardubickém stadionu.@FK_Pardubice
Pardubický fotbalový klub se brání kritice, kterou vyvolala podoba sektoru pro fanoušky hostů na zrekonstruovaném Letním stadionu, kde v sobotu v soutěžní premiéře přivítají vedoucí Slavii. Prostor obehnaný pletivem připomíná klec. Podle sportovního ředitele Východočechů Víta Zavřela získal sektor takovou podobu na základě zkušeností s chováním fanoušků při ligových zápasech a proto, aby stadion prošel kolaudací a certifikací.

"Stavební firma PORR, která stadion projektovala, vše konzultovala s bezpečnostními složkami a s komisí pro stadiony, která vychází ze zkušeností z ligových zápasů. Jejich cílem bylo, aby stadion úspěšně prošel kolaudací a certifikací, po jejich vzájemné komunikaci vznikl sektor pro fanoušky hostů v této podobě. Dokud se v České republice nezmění legislativa, což je záležitost ministerstva vnitra, budou bohužel sektory hostujících fanoušků vypadat podobně jako na našem stadionu," uvedl Zavřel.

Klub podle něj mohl v projektové dokumentaci rekonstrukce stadionu změnit jen minimum bodů. "Stavbu sektoru pro fanoušky hostů nebyl klub schopen ovlivnit, pokud nechtěl ohrozit jeho kolaudaci a certifikaci," prohlásil Zavřel, jenž je v Pardubicích i místopředsedou představenstva.

Sektor se nelíbí mimo jiné slávistickému šéfovi Jaroslavu Tvrdíkovi. "Zákazy, klece, těžkooděnci, to není řešení. Český fotbal potřebuje dialog a hledání řešení všech jeho stakeholderů, ke kterým patří i fanoušci," konstatoval na twitteru. Doplnil, že se zúčastní sobotního otevření stadionu a půjde se slávistickými fanoušky do jejich sektoru.

Poslední tým tabulky Pardubice bude nový stadion využívat při zápasech od soboty. Dosud od postupu do první ligy v létě 2020 strávili Východočeši dva a půl roku v azylu v pražském Ďolíčku, kde sídlí Bohemians 1905.