Sáček skončil ve Spartě, na dva a půl roku se upsal polské Jagiellonii

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sáček skončil ve Spartě, na dva a půl roku se upsal polské Jagiellonii
Aktualizováno
Michal Sáček se rozloučil se Spartou a zamířil do Polska.
Michal Sáček se rozloučil se Spartou a zamířil do Polska.@Jagiellonia1920
Fotbalový záložník Michal Sáček (26) přestoupil ze Sparty do Jagiellonie Bialystok. S patnáctým celkem polské ligy podepsal smlouvu do konce června 2025. Kluby o tom informovaly na svých webech. V novém týmu se sejde s dalšími Čechy Martinem Pospíšilem (31) a Tomášem Přikrylem (30).

Sáček nastupoval za A-tým Sparty od jara 2016. "Tohle je můj první přestup. Jsem šťastný, nemůžu se dočkat, až budu hrát za Jagiellonii. Je to trochu zvláštní pocit, protože jsem byl dlouho ve Spartě, takže jak pro mě, tak pro přítelkyni je to velká změna. Přesto mě to velmi těší," prohlásil někdejší mládežnický reprezentant.

Rodák z Hustopečí odehrál za Spartu 201 soutěžních utkání, v nichž dal tři góly. Největšího úspěchu s letenským celkem dosáhl v sezoně 2019/20, kdy s ním vyhrál domácím pohár. Bialystok nevyhrál v polské lize už sedm utkání za sebou a od první sestupové pozice ho dělí dva body.

"Jsem rád, že tu mohu být. První dojmy jsou velmi pozitivní, všichni jsou na mě velmi milí. Už se těším na první zápas," prohlásil Sáček po podpisu smlouvy v rozhovoru pro klubový web polského celku. "První schůzka mezi mnou, agentem a Jagiellonií se uskutečnila před čtrnácti dny. Přemýšleli jsme o tom a diskutovali, načež jsem Spartě přednesl své přání odejít. Beru to jako příležitost a jsem šťastný, že jsem tady," dodal.

Před přestupem kontaktoval Přikryla, který ve Spartě rovněž působil a v Bialystoku hraje už od roku 2019. "Osobně jsem ho neznal, ani Martina Pospíšila. Ale slyšel jsem o nich, že jsou to fajn kluci. Už se těším, až je poznám," zmínil s tím, že ze Sparty byl zvyklý na střídání herních postů. "Jsem fotbalista typu box to box. Můžu hrát na šestce nebo osmičce, je mi to jedno. Hrával jsem i na pravé straně obrany, ale rozhodně dávám přednost středu hřiště. Tam se cítím nejlépe."