Pastrňák i Zacha asistovali při výhře Bostonu. Mrázek nezabránil drtivé porážce Chicaga

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pastrňák i Zacha asistovali při výhře Bostonu. Mrázek nezabránil drtivé porážce Chicaga
Aktualizováno
Pastrňák i Zacha asistovali při výhře Bostonu. Mrázek nezabránil drtivé porážce Chicaga
Pastrňák i Zacha asistovali při výhře Bostonu. Mrázek nezabránil drtivé porážce ChicagaProfimedia
Útočník Pavel Zacha (25) dvěma asistencemi pomohl Bostonu k výhře nad New York Islanders. Na vítězství Bruins 4:3 po samostatných nájezdech se nahrávkou a rozhodující trefou v závěrečném rozstřelu podílel také David Pastrňák (26). Brankář Petr Mrázek (30) nezabránil smršti branek a jeho Chicago padlo 3:7 doma s Washingtonem. Jediným českým střelcem v bohatém úterním programu NHL byl Tomáš Hertl (29), jenž po asistenci Radima Šimka (30) otevřel skóre duelu s Arizonou a přispěl k výhře San Jose 3:2.

Boston – NY Islanders 4:3sn

Jako první z Čechů se v zápase Bostonu s Islanders prosadil David Pastrňák. Jake DeBrusk v sedmé minutě tečoval jeho přesilovkové nahození a poslal Bruins do vedení. Pastrňák se do statistik zapsal pošesté za sebou a s 39 body se i nadále drží v elitní desítce ligové produktivity.

Zacha svou první nahrávku v zápase zaznamenal o 19 sekund později, kdy ve vlastním obranném pásmu rozjel akci, na jejímž konci si srazil puk do vlastní branky Josh Bailey a nešťastným zásahem zvýšil na 2:0 pro Bruins.

Útočník Islanders svou nešťastnouvydařenou teč napravil gólem a asistencí a významnou měrou se podílel na vyrovnání na 2:2. Boston si vzal vedení zpět ve 39. minutě. Hned trojice hráčů Bruins se v oslabení zapojila do rychlého protiútoku a po ose DeBrusk, Zacha, Derek Forbot se puk dostal až za záda gólmana Semjona Varlamova.

"Byla to pěkná akce, ale bez Derekova doplnění by neměla šanci na úspěch. Krásně celou situaci dobruslil a vytvořil přečíslení tři na dva. Já jsem zahlédl, že je volný, a jen jsem mu posunul puk do střelecké pozice," řekl novinářům Zacha.

Islanders zásluhou Caseyho Cizikase srovnali a poslali zápas do prodloužení. V tom branka nepadla a rozhodující nájezdy pak patřily Bruins. Bod navíc Bostonu rychlou forhendovou kličkou zařídil Pastrňák.

Přehled zápasu Boston – NY Islanders

San Jose – Arizona 3:2

V duelu San Jose s Arizonou se na gól čekalo jen necelé čtyři minuty. V čase 3:50 Hertl tečoval Šimkovu ránu od modré čáry a poprvé v zápase překonal krajana Karla Vejmelku. Odchovanec pražské Slavie se trefil podesáté v ročníku a s 30 body je druhým nejproduktivnějším Čechem v lize. Šimek zaznamenal první asistenci v sezoně a rozšířil svou sbírku na dva body (1+1).

Uběhlo pouze 62 sekund a Vejmelka inkasoval podruhé. Vyraženou ránu Erika Karlssona si před brankou našel nehlídaný Nick Bonino a zvýšil na 2:0. V dalším průběhu zápasu český brankář inkasoval už jen jednou a 30 zásahy živil naději Arizony na bodový zisk. Coyotes však vyrovnat nedokázali, snížili jen na 2:3 a po dvou výhrách vyšli naprázdno. Sharks uspěli podruhé za sebou.

Přehled zápasu San Jose – Arizona

Colorado – Philadelphia 3:2

Druhou výhru za sebou vybojovalo také Colorado, které porazilo Philadelphii 3:2. Francouz se na výhře Avalanche podílel 26 zákroky a stejně jako v sobotu proti St. Louis zakončil zápas s úspěšností přesahující 92 procent. Český gólman si vylepšil sezonní bilanci na čtyři výhry a pět porážek.

Přehled zápasu Colorado – Philadelphia

Toronto – Anaheim 7:0

Nepovedený večer má naopak za sebou brankář Anaheimu Lukáš Dostál. Těsně po polovině zápasu s Torontem nahradil za stavu 0:2 Johna Gibsona a ve zbytku utkání inkasoval pět branek z 15 střel. Dvěma asistencemi se na jednoznačné výhře Maple Leafs 7:0 podílel útočník Mitchell Marner, jenž bodoval ve 23. zápase v řadě.

Přehled zápasu Toronto – Anaheim

Chicago – Washington 3:7

Nedařilo se ani brankáři Chicaga Mrázkovi. Třicetiletý rodák z Ostravy obdržel od Washingtonu sedm branek z 30 střel a z pohledu čísel odchytal nejhorší zápas v sezoně. Třikrát ho překonal Alexandr Ovečkin, jenž jako třetí hráč v historii NHL vstřelil 800 gólů.

Sedmatřicetiletý Rus se zařadil po bok legendárních kanadských útočníků Waynea Gretzkého a Gordieho Howea. K vyrovnání Howea Ovečkinovi schází už jen jeden gól, na Gretzkého rekord zatím rodák z Moskvy hledí z dálky. Věhlasný "The Great One" v kariéře nastřádal 894 tref.

"Je to ta nejlepší společnost, jakou si jako malý hokejista dokážete představit. Je mi obrovskou ctí být spojený se jmény, jako je Howe a Gretzky. Osm set je krásné číslo, ale bez podpory rodiny, fanoušků, spoluhráčů a celého klubu bych na něj nikdy nedosáhl," řekl po překonání historického milníku Ovečkin.

Přehled zápasu Chicago – Washington

Další zápasy NHL

O napínavou přestřelku se postaral Winnipeg s Golden Knights. Tým z Las Vegas nakonec zvítězil 6:5, a to především zásluhou Chandlera Stephensona, jenž si připsal celkem čtyři asistence. Na straně domácích se hattrickem blýskl Mark Scheifele.

Skvělou poslední třetinu zaznamenali hokejisté Buffala proti LA Kings. Ačkoli byl na jejím začátku stav bezbrankový, Sabres se nakonec radovali z přesvědčivé výhry 6:0. Skóre otevřel z přesilové hry Tage Thompson v čase 41:21.

Red Wings v sestavě s Dominikem Kubalíkem a Filipem Hronkem prohráli s Carolinou těsně 0:1. Jedinou brankou duel rozhodl Brady Skjei. Na straně Hurricanes nastoupil Martin Nečas a odehrál 23 minut a 43 vteřin, nejvíc z celého týmu.

Kompletní výsledky zápasů NHL