Pastrňák věří, že se s Bruins dohodne na smlouvě. Je pro mě čest nosit tento dres, říká

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pastrňák věří, že se s Bruins dohodne na smlouvě. Je pro mě čest nosit tento dres, říká
Pastrňák věří, že se s Bruins dohodne na smlouvě. Je pro mě čest nosit tento dres, říká
Pastrňák věří, že se s Bruins dohodne na smlouvě. Je pro mě čest nosit tento dres, říkáProfimedia
Bostonský útočník David Pastrňák (26) doufá, že se s vedením Bruins dohodne na nové smlouvě. Český kanonýr vstupuje do závěrečného roku šestiletého kontraktu na 40 milionů dolarů, který v Bostonu podepsal v roce 2017. Pokud by smlouvu neprodloužil, stal by se po sezoně volným hráčem.

"Samozřejmě doufám, že se dohodneme. V tomhle městě jsem dostal šanci stát se hráčem, jakým jsem, a člověkem, jakým jsem. Tenhle klub toho byl velkou součástí. Miluju to tady a je pro mě čest nosit tento dres," řekl Pastrňák v pátek zámořským novinářům.

Havířovský rodák byl v minulém ročníku se 40 góly nejlepším střelcem Bruins a se 77 body jeho druhým nejproduktivnějším hráčem za Bradem Marchandem (80). Ten bude Bostonu po operaci kyčle v úvodu sezony chybět, stejně jako například obránce Charlie McAvoy. Bruins zahájí ročník 12. října utkáním proti Washingtonu.

Aktuální soupiska hokejistů Boston Bruins

"Samozřejmě to jsou klíčoví hráči našeho týmu. Máme ale i jiné lídry, takže jsem si jistý, že budeme od prvního zápasu připraveni. Bude to výzva, ale čím dříve si takovými výzvami projdete, tím lépe pro tým a pro společný růst," řekl Pastrňák.

V nové sezoně bude moci Pastrňák obnovit spolupráci s centrem Davidem Krejčím, jenž se do Bostonu vrátil po roce stráveném v Olomouci. Oba si už společně zahráli na květnovém mistrovství světa, kde pomohli české reprezentaci k zisku bronzu.

"Musím přiznat, že to byl svým způsobem vrchol mé minulé sezony. Moc jsem si to zase na mistrovství světa užil. A s Davidem jsme samozřejmě dobří kamarádi a jsem moc šťastný, že se vrátil," řekl Pastrňák.

Zápasový program Bostonu

Pětinásobný vítěz Zlaté hokejky hraje za Boston celou svou kariéru v NHL. V 510 zápasech nasbíral 504 bodů (240+264), dalších 74 bodů (30+44) přidal v play off. V roce 2020 získal Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce soutěže.