Po sezoně v Olomouci zpátky do NHL. Krejčí se vrací do Bostonu, upsal se na rok

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Po sezoně v Olomouci zpátky do NHL. Krejčí se vrací do Bostonu, upsal se na rok

Aktualizováno
Krejčí se vrací do klubu, v němž strávil celou zámořskou kariéru.
Krejčí se vrací do klubu, v němž strávil celou zámořskou kariéru.Profimedia
David Krejčí (36) po roce opustí extraligu a vrátí se do zámoří. Útočník, který minulý ročník strávil v extraligové Olomouci, podepsal roční smlouvu s Bostonem, kde strávil celou zámořskou kariéru a v roce 2011 s ním vyhrál Stanley Cup. Podpisu smlouvy s Bruins se dočkal i Pavel Zacha (25).

V základní části nejlepší ligy světa Krejčí dosud odehrál 962 zápasů s bilancí 215 gólů a 515 asistencí. Ve 156 utkáních play off přidal 32 branek a 82 asistencí. Hráč, kterého Bruins draftovali v roce 2004 ve druhém kole, je sedmý v historické tabulce klubu v počtu odehraných zápasů i asistencí, osmý podle počtu získaných bodů a 10. v tabulce vstřelených vítězných branek (41). V NHL čeká bronzového medailistu z letošního mistrovství světa už 16. sezona. 

Tu minulou strávil hvězdný útočník trochu nečekaně v mateřské Olomouci a v základní části i play off byl nejproduktivnějším hráčem týmu. Celkem za Hanáky odehrál 56 zápasů a nasbíral 51 bodů (23+28).

Na letošním světovém šampionátu v Tampere a Helsinkách se výrazně zasloužil o ukončení českého čekání na medaili na vrcholné akci, když v 10 utkáních vstřelil tři branky a přidal devět asistencí. V kanadském bodování turnaje skončil šestý, ze spoluhráčů byl lepší jen Roman Červenka. Stejně jako před odchodem z NHL nastupoval Krejčí v útoku většinou s Davidem Pastrňákem, s nímž se nyní opět potká i v Bostonu.

Aktuální soupiska Bostonu

Rodák ze Šternberka, jenž v uplynulé sezoně kromě MS startoval i na olympijských hrách v Pekingu, má podle nové smlouvy zaručený plat milion dolarů (24 milionů korun) a další dva miliony si může vydělat na základě bonusů. Jeho dalšími českými spoluhráči budou Tomáš Nosek (29) a Pavel Zacha. Ten přišel k Bruins 13. července z New Jersey výměnou za finského útočníka Erika Haulu a nyní podepsal roční kontrakt na 3,5 milionu dolarů (84 milionů korun). Obě strany tak odvrátily arbitráž naplánovanou na čtvrtek.

Zacha dosud působil v NHL jen v New Jersey, které si jej vybralo v roce 2015 jako šestku draftu. V uplynulé sezoně si v 70 duelech v dresu Devils připsal 36 bodů (15+21). Celkem má na kontě v NHL 386 zápasů a 179 bodů (69+110). V pěti duelech play off nebodoval.

Brněnskému rodákovi skončil tříletý kontrakt na celkem 6,75 milionu dolarů. Oproti němu si v sezoně polepší o 1,25 milionu dolarů. Pokud se s Bostonem nedohodne během nadcházejícího ročníku na novém kontraktu, může se po něm stát nechráněným volným hráčem.