Koubek sledoval prohru svého celku jen z lavičky. Výhru Dortmundu obstaral mladík Moukoko

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Koubek sledoval prohru svého celku jen z lavičky. Výhru Dortmundu obstaral mladík Moukoko
Aktualizováno
Moukoko slaví jeden ze svých dvou gólů v utkání s Bochumí.
Moukoko slaví jeden ze svých dvou gólů v utkání s Bochumí.AFP
Dortmund si ve 13. kole Bundesligy pohodlně poradil s předposlední Bochumí 3:0. Vítěznou trefu si už v osmé minutě připsal v zápase dvougólový Youssoufa Moukoko (17). Augsburg doma padl těsně 1:2 s Frankfurtem. Celý duel sledoval pouze z lavičky náhradníků Tomáš Koubek (30), kterého na ni odsunul po zranění se vracející Rafal Gikiewicz (35).

Borussia Dortmund si na svém hřišti poradila s Bochumí jednoznačně 3:0. Favoritovi k vítězství pomohl zejména mladý talent Moukoko, jenž se poprvé v kariéře prosadil během jednoho zápasu nejvyšší německé soutěže hned dvakrát. Jeho trefy proložil proměněnou penaltou ve 12. minutě jiný mladík, 19letý Giovanni Reyna. Trápící se hosté zaznamenali už 10. porážku v ročníku a v tabulce se nadále potácí u samého dna.

Přehled zápasu Dortmund – Bochum 3:0

Frankfurt vyhrál na půdě Augsburgu 2:1. Čerstvý osmifinalista Ligy mistrů přitom už od úvodní minuty prohrával, ještě do přestávky však vyrovnal Sebastian Rode a po změně stran rozhodl Ansgar Knauff. Více než měsíční čekání domácích na ligové vítězství tak nadále trvá. V bráně Bavorů se poprvé od začátku října neobjevil brankář Koubek, který strávil celé utkání na lavičce náhradníků. 

Přehled zápasu Augsburg – Frankfurt 1:2

Bayern si poradil se statečně hrající Herthou 3:2. Bavorský favorit vedl na stadionu soupeře po 38 minutách už o tři branky. Ještě před pauzou sice domácí snížili na rozdíl jediného gólu, avšak vyrovnat nezvládli. V utkání zazářil především Eric Maxim Choupo-Moting. Zkušený Kamerunec si připsal dva zásahy a prosadil se již v sedmém soutěžním duelu v řadě. Vladimír Darida se opět nedostal ani na lavičku náhradníků.

Přehled zápasu Hertha – Bayern 2:3

Lipsko si přeneslo sebevědomí získané postupem do jarní fáze Ligy mistrů i do domácí soutěže a zvítězilo na půdě Hoffenheimu 3:1. Hlavní hvězdou utkání se stal dvougólový francouzský útočník Christopher Nkunku, jenž se s 11 přesnými zásahy osamostatnil na čele tabulky kanonýrů německé nejvyšší soutěže. Český obránce Pavel Kadeřábek přišel do hry ve druhé půli, avšak porážce domácích zabránit nedokázal.

Přehled zápasu Hoffenheim – Lipsko 1:3

Wolfsburg zvítězil na hřišti Mohuče jasně 3:0. Domácí sice nepředvedli především v prvním poločase špatný výkon, avšak za špatnou produktivitu byli potrestáni ještě před jeho koncem, když ve 33. minutě vstřelil vítěznou branku po rohovém kopu Patrick Wimmer. Vlci ve druhé půli náskok ještě navýšili, čímž prodloužili svoji neporazitelnost v ligových utkání. Neprohráli totiž už šestkrát za sebou.

Přehled zápasu Mohuč – Wolfsburg 0:3

Brémy porazily Schalke 2:1 a připsaly si druhou výhru v řadě. Souboji určil ráz po půlhodině hry 10. ligovým zásahem Niclas Füllkrug, který se osamostatnil na druhém místě tabulky střelců. Jako rozhodující se nakonec ukázala trefa Marvina Ducksche ze druhé půle. Celek z Gelsenkirchenu i přes sympatický výkon prodloužil hrozivou sérii soutěžních porážek už na osm utkání a nadále zůstává na poslední příčce.

V dresu domácích odchytal celý zápas Jiří Pavlenka. Na druhé straně odehrál plnou porci minut Alex Král, který v 16. minutě tečovanou střelou otevřel skóre. Radost Schalke však vydržela jen několik vteřin – videorozhodčí totiž odhalil, že brance českého reprezentanta předcházel ofsajd.

Přehled zápasu Brémy – Schalke 2:1

Aktuální tabulka Bundesligy
Aktuální tabulka BundesligyFlashscore