Pekhart poprvé pálil v Turecku. Gaziantep roznesl Antalyaspor a vede ligu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pekhart poprvé pálil v Turecku. Gaziantep roznesl Antalyaspor a vede ligu
Pekhart slaví, s gratulací přibíhá autor hattricku Joao Vitor Brandao Figueiredo.
Pekhart slaví, s gratulací přibíhá autor hattricku Joao Vitor Brandao Figueiredo.Twitter Gaziantep FK
Tomáš Pekhart (33) se poprvé po přesunu z Legie střelecky prosadil v Gaziantepu. Jeho gól na 3:2 proti Antalyasporu byl vítězný, navíc k němu přidal asistenci a pomohl tak tureckému klubu k posunu na první místo v neúplné tabulce. Za domácí odehrál celé utkání i Matěj Hanousek (29).

Pekhart přišel do Gaziantepu před dvěma týdny jako volný hráč po skončení smlouvy v Legii Varšava. V novém působišti dosud ve dvou zápasech naskočil vždy jen na poslední čtvrthodinu, tentokrát dostal šanci na celý druhý poločas. Na hřiště šel za nepříznivého stavu 1:2.

V 54. minutě srovnal svým druhým gólem v zápase Brazilec Joao Vitor Brandao Figueiredo, jen čtyři minuty po něm se prosadil český reprezentant. Po prudkém centru Angela Sagala dopravil z malého vápna skluzem míč do sítě. Čárový sudí sice signalizoval ofsajd, ale po konzultaci s videem byla branka uznána.

Statistiky zápasu Gaziantep –⁠ Antalyaspor

Figueiredo poté zkompletoval hattrick a jednu branku přidal Sagal, jemuž gólovou asistenci oplatil Pekhart. Gaziantep tak zvítězil přesvědčivě 5:2 a pokračuje v nadmíru podařeném startu do sezony.

Po čtyřech kolech má 10 bodů a před víkendem vede tabulku o tři body před trojicí Fenerbahce, Basaksehir, Besiktas. Celý zápas v dresu vítězů odehrál i Matěj Hanousek, jenž v klubu hostuje ze Sparty a v nové sezoně dosud nechyběl ani minutu.

Tabulka turecké 1. ligy