Pět událostí ligového kola: Řezníček zkazil Frťalovi premiéru, Čmelík napodobil Filla

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pět událostí ligového kola: Řezníček zkazil Frťalovi premiéru, Čmelík napodobil Filla

Jakub Řezníček proti Teplicím potvrdil skvělou střeleckou formu.
Jakub Řezníček proti Teplicím potvrdil skvělou střeleckou formu.Profimedia
Zhruba na tři hodiny se během soboty na samotné špici ligové tabulky objevila stále se zlepšující Sparta, kterou táhne ofenzivní duo Jan Kuchta – Tomáš Čvančara. Střeleckým statistikám ovšem nadále vládne nestárnoucí Jakub Řezníček (34). Ten pokazil premiéru kouče Zdenka Frťaly (52) na lavičce Teplic. O poznání hůř se v 23. kole FORTUNA:LIGY prezentoval Lukáš Čmelík (26), jenž neslavně napodobil Martina Filla.

Boleslav doma deklasovala Liberec

Mladá Boleslav by se ráda vyhnula skupině o udržení, k tomu však potřebuje na jaře vyrovnanější výkony. V domácím střetnutí s Libercem si ale pořádně zastřílela a potěšila téměř 1300 fanoušků.

Středočeši vystřelili mezi tři tyče hned desetkrát a čtyřikrát byli odměněni – dvakrát se prosadila zimní posila ze Zlína Lamin Jawo, po brance si připsali Tomáš Ladra a Jakub Fulnek.

Svěřenci kouče Pavla Hoftycha si tak připsali nejvyšší domácí vítězství po téměř čtyřech letech. V září roku 2019 rozdrtili Příbram poměrem 6:0, tedy v době, kdy v klubu zářili jména jako Muris Mešanovič, Pavel Bucha a Nikolaj Komličenko. Všichni tito hráči si v duelu připsali po dvou gólech.

Přehled zápasu Mladá Boleslav – Liberec 4:0

Nezastavitelný Řezníček pokazil Frťalovi premiéru

Jakub Řezníček nezadržitelně míří za korunou pro krále střelců. Od povedeného utkání s Baníkem Ostrava, ve kterém si připsal dvě branky, v lize září a se šestnácti góly má na čele tabulky střelců pohodlný čtyřgólový náskok.

V Teplicích to přitom pro Zbrojovku nevypadalo dobře, v šesté minutě nastavení ale hosté dostali možnost pokutového kopu a Řezníček se nemýlil. Zkušený útočník tak pokazil premiéru Zdenka Frťaly na lavičce domácích.

Statistiky Jakuba Řezníčka ve FORTUNA:LIZE.
Statistiky Jakuba Řezníčka ve FORTUNA:LIZE.Livesport

"V první půli jsme mohli dostat klidně tři branky, z naší strany to bylo hodně nervózní. Ve druhém poločase jsme ale pro výsledek dělali maximum, remíza je tak hodně krutá. Závěr je hořký a dva tři dny s tím hráči budou žít," podotkl Frťala s tím, že pokutový kop v závěru se mu příliš nezamlouval. Zatímco Brno po remíze zůstává v prostřední skupině, Teplice jsou jen dva body od posledních Pardubic a předposledního Zlína.

Přehled zápasu Teplice – Brno 1:1

Čvančara je gól od Beauguela

Ve Vítkovicích svou vynikající formu potvrdili Jan Kuchta a Tomáš Čvančara. Prvně jmenovaný otevřel skóre už po sedmnácti minutách hry, za tři minuty jej následoval právě Čvančara, jenž krátce po přestávce přidal i druhou trefu.

"Vyhovuje nám, když nám někdo dá tolik prostoru. Protiútoky nám opravdu fungují. Pomohlo také, že jsme změnili formaci, od té doby jsme šli výkonnostně nahoru," prohlásil po utkání s Baníkem Ostrava spokojený Čvančara.

Dvaadvacetiletý útočník vstřelil na jaře už svůj sedmý gól, především se ale prosadil ve čtvrtém utkání v řadě a má na dosah nejdelší současnou sérii v počtu zápasů s brankou, kterou s pěti duely drží Jean-David Beauguel. Ale pozor, Čvančara není sám. Stejnou bilancí se může pyšnit také Jakub Řezníček.

Před reprezentační pauzou může Čvančara bilanci bývalého útočníka Plzně vyrovnat, v cestě mu bude stát Hradec Králové. Zbrojovka pro změnu přivítá Jablonec. Po přestávce na oba ofenzivní hráče čeká vzájemné utkání.

Přehled zápasu Baník Ostrava – Sparta 0:3

Vašulínův vynikající návrat po zranění

Po odchodu Adama Vlkanovy se chtěl Hradec Králové spoléhat především na střelecké schopnosti Daniela Vašulína. Čtyřiadvacetiletý útočník se ale na začátku roku v přípravném utkání proti Slavii zranil a od té chvíle s ním Miroslav Koubek nemohl počítat.

Do Zlína ovšem již Vašulín s týmem odjel a v 59. minutě za nepříznivého stavu nahradil Štěpána Harazima. A už po třinácti minutách pobytu na hřišti se mohl radovat z vyrovnávací trefy.

"Natrénováno moc nemá, ale jsem spokojený, jak tu půlhodinu zvládl. A pomohl nám samozřejmě hodně, dal gól. To jsme potřebovali a on taky," chválil svého svěřence Koubek. Vašulín si připsal čtvrtou ligovou trefu, první od poloviny října a po jeho návratu všichni v Hradci věří, že díky jeho střeleckým schopnostem se Votroci brzy vrátí do TOP 6.

Přehled zápasu Zlín – Hradec Králové 2:2

Čmelík napodobil zkrat Filla

V 21. kole FORTUNA:LIGY se podobně "proslavil" Martin Fillo, jenž v domácím utkání se Spartou inkasoval červenou kartu po čtyřech minutách pobytu na hřišti.

Nyní něco podobného předvedl záložník Českých Budějovic Lukáš Čmelík. Ten měl po bezbrankové půli v Olomouci jasný úkol, tedy oživit ofenzivu hostí. Místo toho po devíti minutách "nafackoval" Janu Vodhánělovi, a ačkoliv ten sice celému incidentu pořádně přidal a na zemi si poležel o hodně déle, než by bylo vhodné, rozhodčí nemohl jinak a Čmelíka poslal do sprch.

"Pomalu jsme se zvedali, ale pak přišlo vyloučení. Mělo samozřejmě velký dopad na výsledek," hovořil zklamaný kouč Marek Nikl. "Červená nás potopila. Pochopení pro to nemáme, ale zůstane to v kabině," doplnil kapitán hostujícího celku Martin Sladký, který v Olomouci strávil pět sezon. Po vyloučení Sigma utkání rozhodla, když během deseti minut vstřelila tři branky.

Přehled zápasu Olomouc – České Budějovice 3:0

Aktuální tabulka FORTUNA:LIGY.
Aktuální tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport