Plzeň – Slavia. Poslední tři bitvy: Červené karty, penalty i faux pas majitele šampiona

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň – Slavia. Poslední tři bitvy: Červené karty, penalty i faux pas majitele šampiona

Plzeň – Slavia. Poslední tři bitvy: Červené karty, penalty i faux pas majitele šampiona
Plzeň – Slavia. Poslední tři bitvy: Červené karty, penalty i faux pas majitele šampionaProfimedia
Ve vzájemných duelech dvou nejlepších českých klubů současnosti tahá už delší dobu za kratší konec provazu aktuálně mistrovská Plzeň, která svého největšího rivala v boji o titul nepřemohla od února 2019. Úspěšná série slávistů trvá už devět ligových utkání, šestkrát z toho sešívaní zvítězili. Co se mezi oběma soupeři událo ve třech soubojích minulé sezony?

31. října 2021, Slavia – Plzeň 2:0

Červené karty: 0:3.

Dosud poslední porážka Plzně v lize. Od té doby nastřádala v nejvyšší soutěži celkem 29 utkání s bodovým ziskem, jinými slovy skoro celý kompletní ročník. Tady byla zápletka vyzrazena záhy. Krajní bek Západočechů Radim Řezník dostal v 11. minutě červenou kartu za faul na Ševčíka a Slavii čekala dlouhá přesilovka. Nanicovaté obléhání změnil až příchod Stancia, jenž stál ve druhém poločase u zrodu obou gólových akcí.

Duel rozbouřil mezi protilehlými tábory prudké emoce. Plzeňský útočník Mosquera obvinil asistenta slávistického kouče Řeháka z rasistických urážek, na druhé straně bývalý kanonýr Viktorie Krmenčík pokračoval v provokacích směrem k jejím fanouškům. Trenér Michal Bílek mu po zápase odmítl podat nabízenou ruku.

Statistiky utkání

3. dubna 2022, Plzeň – Slavia 1:1

Držení míče: 27 % – 73 %.

Na celkovém obraze utkání bylo až příliš vidět, že oba týmy dělí v tabulce v ligovém finiši jediný bod. Slavia měla navíc pár dní před úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy proti Feyenoordu. Oba protivníci vyčkávali, za celý první poločas nevyprodukovali jedinou střelu mezi tři tyče! Slavia vývoj kontrolovala, většinu času hrála s míčem a krátce po změně stran ji poslal do vedení Lingr, jemuž gól naservíroval milimetrovým centrem Bah.

Čtvrthodinu před koncem ale po rohu a následném Kalvachově pasu vyrovnal úžasnou hlavičkou z dobrých 11 metrů Chorý. Po duelu se řešily události z národního týmu: plzeňští Havel se Staňkem odjeli ze srazu dřív se zraněními, pět dní nato už však proti Slavii hráli. A Havlův náhradník v sestavě reprezentace Masopust se ve Walesu zranil na šest týdnů…

Statistiky utkání

1. května 2022, Slavia – Plzeň 1:1

Penalty: 2 uznané / 2 neuznané

Podruhé za sebou pískal vzájemné utkání polský arbitr, ovšem tentokrát to vyvolalo hodně otazníků. Komise rozhodčích mu vytkla nařízení obou pokutových kopů, z nichž už v nastavení druhé půle nejdřív Kúdela a pak hostující Beauguel vsítili jediné góly, které v utkání padly. Už potřetí za sebou se šlágr ligy neobešel bez červené karty, vyloučen byl asistent slávistického kouče Köstl, jenž za stavu 1:0 zdržoval hru zakopnutím míče.

Hostující hráči a jejich zástupci si stěžovali na nenávist fanoušků, kterou v Edenu několikrát pocítili přímo na vlastní kůži. Olej do ohně přilil z druhé strany plzeňský majitel Adolf Šádek, jenž směrem k tribunám reagoval vztyčeným prostředníčkem. Vedení západočeského klubu se pak za jeho chování veřejně omluvilo.

Statistiky utkání