Po 84 letech! Němečtí tenisté se v Davisově poháru radují ze skalpu Francie

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Po 84 letech! Němečtí tenisté se v Davisově poháru radují ze skalpu Francie
Radost německých deblistů po výhře nad Francií.
Radost německých deblistů po výhře nad Francií.Profimedia
Finálový turnaj tenisového Davisova poháru za účasti 16 týmů začal výhrami Němců, Španělů, Američanů a Italů. A zvlášť první z nich měli ze svého počinu ohromnou radost. V Hamburku totiž porazili odvěkého rivala z Francie, což se jim povedlo poprvé po dlouhých 84 letech...

Rozhodlo se o tom až v tiebreaku závěrečné čtyřhry. Domácími hrdiny byli deblisté Kevin Krawietz a Tim Pütz, kteří spolu tvoří pár i na okruhu ATP. A pomohli po osmi porážkách ukončit neúspěšnou sérii se západním sousedem, jež se táhla od roku 1938. 

Úspěch se povedl i přesto, že z německého týmu na poslední chvíli vypadl zraněný Alexander Zverev, světová pětka. Nehrající kapitán Michael Kohlmann byl v sedmém nebi. "Bylo to jako na horské dráze, ale nakonec máme velké vítězství," plesal.

V minulosti si prý několikrát kladl otázku, jak dlouho už Němci na skalp Francie čekají. "Teď už můžeme tuhle kapitolu uzavřít a hledět směrem dopředu."

Výsledky a program finálového turnaje Davis Cupu

Jestliže Němci jsou bez Zvereva, své lídry postrádají také Španělé a Srbové. Na duel současné a minulé světové jedničky Carlose Alcaraze a Novaka Djokoviče tak nedošlo. Španělé si se Srbskem poradili bez něj už po dvouhrách. Čerstvý vítěz US Open dorazil z New Yorku do Valencie den před zápasem a nadšeným fanouškům se ukázal při hymnách, do duelu ale nezasáhl. Mimo hru je i Rafael Nadal.

Ve skupině D v Glasgow se nedočkal vítězného návratu do Davis Cupu po třech letech Andy Murray. Utkání domácích Britů proti USA rozhodovala až čtyřhra, v níž bývalá světová jednička Murray po boku Joea Salisburhyho podlehla americkému páru Jack Sock, Rajeev Ram. Zápas skončil v jednu hodinu po půlnoci.

Sock byl nadšený. "Hráli jsme proti jedné z největších legend našeho sportu, navíc v jeho rodné zemi," považoval si výhry.

Z každé ze čtyř skupin, které se hrají v Boloni, Glasgow, Hamburku a Valencii, postupují do listopadového play off ve španělské Málaze dva týmy.