Podíl v Barca Studios jako klíč k registraci posil. Našel katalánský velkoklub cestu?

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Podíl v Barca Studios jako klíč k registraci posil. Našel katalánský velkoklub cestu?

Barcelona prodala už 49,5 % ve svém produkčním studiu.
Barcelona prodala už 49,5 % ve svém produkčním studiu.Reuters
Do nového ročníku LaLigy vstoupí už v sobotu, stále však není jisté v jakém složení. Barcelonu totiž sužují trable s registrací letních posil, které se v Katalánsku snaží alespoň částečně vyřešit prodejem podílu v Barca Studios. Společnost Orpheus Media od slavného velkoklubu zakoupila 24,5% podíl v produkčním studiu za 100 milionů eur (asi 2,44 miliardy korun) a doplnila tak platformu socios.com, která před dvěma týdny odkoupila za stejnou cenu 25 %.

"Strategičtí partneři ukazují těmito investicemi víru v náš projekt a budoucnost digitálního sportovního obsahu," uvedl klub v prohlášení. Společnost Orpheus Media bude přejmenována na Barça Digital Entertainment (BDE) a zaměří se na Web3, NFT a digitální růst.

Vedení Barcelony přes léto vydalo na posily nejvíce peněz z evropských klubů, ačkoliv se zadlužený katalánský velkoklub v posledních letech potýká s finančními těžkostmi. Jules Koundé, Robert Lewandowski a Raphinha přišli v létě klubovou pokladnu na více než 150 milionů eur (více než 3,65 miliardy korun).

Program LaLigy

Druhý tým uplynulého ročníku španělské ligy má kvůli finančním pravidlům La Ligy problémy s registrováním posil. Úvodní ligový zápas je na programu už v sobotu, Barcelona změří síly s Vallecanem. I díky tomuto obchodu a snížení platů Gerarda Piquého a Sergia Busquetse je pravděpodobné, že trenér Blaugranas Xavi bude moct využít kromě výše zmíněných i Andrease Christensena a Francka Kessieho.