Polsko – Argentina 0:2. Messi nedal penaltu, favorit přesto ovládl zápas

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Polsko – Argentina 0:2. Messi nedal penaltu, favorit přesto ovládl zápas
Aktualizováno
Polsko – Argentina 0:2. Messi nedal penaltu, favorit přesto ovládl zápas
Polsko – Argentina 0:2. Messi nedal penaltu, favorit přesto ovládl zápas
AFP
Argentina zvládla svůj poslední zápas skupiny C mistrovství světa, když porazila Polsko 2:0 a zajistila si postup do osmifinále z prvního místa. Jihoameričané byli celý zápas lepším týmem, což nakonec vyústilo zkraje druhé půle v rozhodující trefu Alexise Mac Allistera (23). Záložník Brightonu skóroval vůbec poprvé v reprezentačním dresu. Argentince tak nemusela mrzet neproměněná penalta Lionela Messiho (35). Poláci však se štěstím také postoupili, a to díky gólovému rozdílu v tabulce.

Poláci na turnaji doposud neinkasovali, v tomto duelu však jejich defenzivu čekala nejtěžší prověrka. Neprůstřelnost Wojciecha Szczesnyho mohl prolomit v 11. minutě Messi po individuální akci, ale polský gólman předvedl spolehlivý zákrok.

Sestřih utkání Polsko - Argentina (0:2).
Livesport CZ

Největší příležitost první půle dostala Argentina ve 38. minutě poté, co Szczesny fauloval ve vápně Messiho a rozhodčí s pomocí VAR nařídil penaltu. K té si stoupl sám faulovaný, zamířil k pravé tyči, ale brankář vystihl stranu a připsal si stejně jako v duelu se Saúdskou Arábií chycený pokutový kop. A když neuspěl ani těsně před pauzou Julián Álvarez, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Utkání Polsko – Argentina (0:2)

Argentinci si gólovou radost schovali až na úvod druhého dějství. Ve 46. minutě našel Nahuel Molina přízemním centrem osamoceného Mac Allistera, jenž poslal míč nechytatelně k levé tyči. Evropané mohli odpovědět o čtyři minuty později ze své první velké šance. Hlavička Kamila Glika ovšem těsně minula prostor mezi třemi tyčemi. Záložník anglického Brightonu se snažil svůj střelecký zápis zdvojnásobit v 61. minutě, tentokrát však mířil pouze doprostřed branky.

Statistiky utkání Polsko - Argentina (0:2).
Opta by Stats Perform

Dominanci svěřenců Lionela Scaloniho zúročil o šest minut později po spolupráci mladíků Enza Fernándeze a Álvareze krásnou trefou právě druhý jmenovaný, když zevnitř šestnáctky poslal míč do pravé šibenice. V závěru si již Messi se spoluhráči vítězství pohodlně pohlídali.

Argentina duel podle očekávání zvládla a opanovala skupinu. V osmifinále se tak může těšit na Austrálii. Se štěstím nakonec postoupili i Poláci díky lepšímu skóre v porovnání s Mexikem a v play off je čeká souboj se silnou Francií.

Livesport hráč utkání: Alexis Mac Allister (Argentina)

Tabulka skupiny C.
Flashscore