Polsko – Argentina. Messi na hřišti působí jako Alberto Tomba na svahu, říká Michniewicz

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Polsko – Argentina. Messi na hřišti působí jako Alberto Tomba na svahu, říká Michniewicz
Polsko – Argentina. Messi na hřišti působí jako Alberto Tomba na svahu, říká Michniewicz
Polsko – Argentina. Messi na hřišti působí jako Alberto Tomba na svahu, říká Michniewicz
Profimedia
Střetnutí mezi Polskem a Argentinou bude soubojem dvou týmů, nikoli útočníků Roberta Lewandowského (34) a Lionela Messiho (35), řekl v úterý před rozhodujícím závěrečným zápasem skupiny C mistrovství světa trenér Polska Czeslaw Michniewicz (52).

Polsko má v čele tabulky čtyři body a v případě výhry nebo remízy postoupí. Vyřadila by ho však porážka spojená s vítězstvím Saúdské Arábie nad Mexikem.

Tabulka skupiny C
Livesport

Postoupit mohou oba týmy

"Od rozlosování skupin celý svět čekal na tento zápas," řekl Michniewicz na tiskové konferenci. "Je to zápas mezi Polskem a Argentinou, ne mezi Lewandowskim a Messim. Není to tenis, kde budou hrát jeden na jednoho a všichni budou čekat, kdo naservíruje eso nebo krásný lob. Robert potřebuje své spoluhráče, stejně jako Messi," dodal trenér polského výběru.

Argentina má s Polskem pozitivní bilanci, když dokázala vyhrát šest z jedenácti utkání. Poslední vzájemný zápas, který se odehrál v roce 2011 vyhráli Poláci 2:1.

"Tento zápas není přátelský," řekl Michniewicz. "Bude to souboj dvou týmů, které oba ještě mohou postoupit," dodal. Aby se tak stalo, bude Polsko muset zastavit jednoho ze světových velikánů.

Messi? Jako Alberto Tomba na svahu

"Jak zastavit Lionela Messiho? To je skvělá otázka" žertoval Michniewicz. "Myslím, že si nad tím celý svět láme hlavu už 18 let. A myslím, že to nezjistíme tak dlouho, dokud bude ještě hrát," prohlásil Michniewicz.

Polský trenér přirovnal argentinského útočníka k bývalému olympijskému vítězi v alpském lyžování. "Dnes jsme na poradě mluvili o tom, že Messi působí na hřišti jako Alberto Tomba na svahu," řekl Michniewicz.

"Dokáže se všem vyhnout jako Tomba, takže musím nastavit tyče. To znamená, že musím rozmístit naše hráče tak, aby mu jízdu ztížili. Jeden hráč by Messiho nezastavil, musíme to udělat jako tým. Ale jsme na to připraveni," dodal.

Individuální statistiky Lionela Messiho proti Mexiku
Opta by Stats Perform

Polsko nebude spoléhat jen na defenzivu

Michniewicz dodal, že Polsko nebude k zápasu přistupovat s jednotnou strategií. "Nemáme jeden přístup. Nemůžeme být pouze defenzivní, musíme být také ofenzivní," řekl. "Přistupovat k tomuto utkání s nadějí na remízu by nás připravilo o body, protože musíme předpokládat, že Argentina bude schopna skórovat," upozornil trenér Polska.

Michniewicz však především ocenil zkušenosti, které jeho hráči brzy získají. "Jsem opravdu šťastný, protože jsem byl v Barceloně tolikrát, abych viděl fotbal na špičkové úrovni, abych viděl Messiho," přiznal novinářům.

"Všichni bychom měli být nadšení, že si můžeme zahrát s Argentinou. Budeme respektovat každý výsledek, ale uděláme všechno pro to, abychom vyhráli, protože můžeme," prohlásil sebevědomě Michniewicz. "Nikdo by se neměl cítit ve stresu nebo pod tlakem, měl by se radovat, protože pro každého hráče i trenéra je to velká čest hrát na mistrovství světa proti Argentině," uzavřel trenér Polska.

Přehled zápasu Polsko – Argentina + audiokomentář (20:00)