Příprava NHL: Tříbodový Voráček, bijec Klapka a v akci šest českých gólmanů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Příprava NHL: Tříbodový Voráček, bijec Klapka a v akci šest českých gólmanů
Jakub Voráček uspěl v přípravě proti Pittsburghu.
Jakub Voráček uspěl v přípravě proti Pittsburghu.Profimedia
Druhým dnem v NHL pokračují přípravné zápasy na nový ročník nejslavnější hokejové soutěže světa. Gólem a dvěma nahrávkami pomohl k výhře Columbusu nad Pittsburghem 5:1 útočník Jakub Voráček (33) a dvě asistence zapsal Tomáš Hertl (28) ze San Jose. Jeho Sharks porazili Los Angeles 3:2 v prodloužení. Zachytalo si také šest českých brankářů.

Columbus na svém ledě přivítal Pittsburgh a Blue Jackets domácím fanouškům rovnou nabídli ty největší hvězdy, včetně v létě podepsaného Johnnyho Gaudreaua. Nová tvář, která přišla z Calgary, nahrála na tři branky a získala tak stejně bodů jako Voráček.

Bývalý útočník extraligového Liberce Adam Klapka zaujal v kempu Calgary svými parametry i předvedenou hrou a také během přípravy ukazuje, že pro svůj vstup do NHL udělá cokoliv.

Proti Vancouveru se pustil do bitky s podstatně zkušenějším sokem a měl namále. Vincent Arseneau sice nosí na zádech číslo 68, lépe mu to ale jde bez rukavic. A to zjistil i český útočník, který rvačku nakonec obětavě ustál a viděl výhru 3:2 v prodloužení.

Daniel Vladař naskočil za Calgary v druhém přípravném utkání proti Vancouveru, za 40 minut pochytal 14 střel Canucks a přispěl k výhře 4:0.

Ne zrovna vydařenou premiéru má za sebou v barvách Winnipegu zkušený David Rittich, který do kanadského klubu v létě přišel z Nashvillu. Poprvé inkasoval od Edmontonu už po 41 vteřinách hry a nakonec lovil puk ze sítě čtyřikrát. Překvapil ho především zásah Ryana McLeoda. Jets prohráli 0:4.

Dalšími českými gólmany v akci byli Lukáš Dostál z Anaheimu, Karel Vejmelka z Arizony, Jiří Patera z Vegas a Pavel Čajan z Columbusu.

Výsledky přípravných utkání NHL