Příští MS odehrají hokejisté ve skupině v Rize, na úvod je čeká derby se Slovenskem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Příští MS odehrají hokejisté ve skupině v Rize, na úvod je čeká derby se Slovenskem

Hokejisté budou na příštím MS hrát ve skupině v Rize.
Hokejisté budou na příštím MS hrát ve skupině v Rize.Profimedia
Česká hokejová reprezentace bude hrát na mistrovství světa v roce 2023 v základní skupině B v lotyšské metropoli Rize. Podle původních informací měli být svěřenci finského trenéra Kariho Jalonena (62) zařazeni do skupiny A v Tampere, organizátoři turnaje ale český výběr vyměnili s USA. Oficiální program šampionátu ve čtvrtek zveřejnila Mezinárodní hokejová federace (IIHF) na webu.

Česko coby obhájce bronzových medailí z letošního MS vstoupí do turnaje první hrací den v pátek 12. května, kdy se utká se Slovenskem. Následně národní tým nastoupí proti Kazachstánu (14. května), Lotyšsku (15. května), Slovinsku (18. května), Norsku (20. května), Švýcarsku (21. května) a na závěr skupiny proti Kanadě (23. května).

Podle původních plánů mělo v příštím roce MS hostit Rusko, ale kvůli invazi na Ukrajinu o něj přišlo. V Tampere, dějišti letošního turnaje, bylo rozhodnuto, že se v roce 2023 bude hrát ve Finsku a v Lotyšsku, které jako jediné projevily zájem šampionát uspořádat.

Mistrovství světa se uskuteční od 12. do 18. května, Tampere a Riga budou hostit zápasy základních skupin a dvě čtvrtfinále, semifinále a boje o medaile se odehrají ve Finsku.

Složení skupin:

Skupina A (Tampere): Finsko, Švédsko, USA, Německo, Dánsko, Francie, Rakousko, Maďarsko.

Skupina B (Riga): Kanada, Česko, Švýcarsko, Slovensko, Lotyšsko, Norsko, Kazachstán, Slovinsko.