PSG vydřelo v Brestu tři body v závěru, Rennes se s Auxerre rozešlo bez branek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

PSG vydřelo v Brestu tři body v závěru, Rennes se s Auxerre rozešlo bez branek

Aktualizováno
PSG v 90. minutě spasil tradiční střelec Kylian Mbappé.
PSG v 90. minutě spasil tradiční střelec Kylian Mbappé.AFP
PSG zvítězilo ve 27. kola Ligue 1 na hřišti Brestu 2:1 a připsalo si další cenné body v cestě za titulem. Úvodní branku vstřelil Carlos Soler, byla to jeho třetí trefa v aktuální sezoně. Brest vyrovnal před přestávkou zásluhou Francka Honorata a Pařížané se pak téměř celý druhý poločas nemohli prosadit, nakonec je však v 90. minutě spasil tradiční střelec Kylian Mbappé. Rennes ztratilo v boji o pohárové pozice, když na hřišti Auxerre uhrálo pouze bezbrankovou remízu. Domácí se další remízou alespoň dočasně vynořili ze zóny sestupu.

Brest – PSG 1:2

Dle očekávání byli od úvodních vteřin aktivnější Pařížané. V první velké příležitosti se po 10 minutách hry ocitl hostující Soler, kterému gólovou radost překazil skvělým zákrokem a nasměrováním míče do levé tyče brankář Marco Bizot. Svěřenci Christophera Galtiera dominovali především ve statistice držení míče.

Úvodní změnu skóre přinesla 37. minuta a situace, kdy Bizot střelu Mbappého vyrazil pouze k nohám Solera, jenž se prosadil střelou pod břevno. O šest minut později se z ojedinělé šance zapsali do střelecké listiny také Piráti. Přihrávku za obranu využil Honorat, jenž tvrdým projektilem překonal Gianluigiho Donnarummu. Týmy tak do šaten zamířily za nerozhodného stavu 1:1.

Statistiky zápasu Brest – PSG
Statistiky zápasu Brest – PSGOpta by Stats Perform

Povzbuzeni vyrovnávací brankou vstoupili do druhého poločasu lépe svěřenci Erica Roye. Postupně se však do role aktivnějšího celku opět dostali hráči PSG. Skvěle bránící červenobílí mistra ligy do větších šancí nepouštěli a sami naopak hrozili útoky do otevřené obrany. První zakončení mezi tři tyče v druhém poločase vzešlo z kopačky Lionela Messiho. Jeho střelu směřující k levé tyči zastavil pohotovým zákrokem Bizot.

V další dobré příležitosti se v 70. minutě ocitl Nuno Mendes, ani on však brankáře Pirátů nepřekonal. Už to vypadalo, že utkání spěje k remíze a týmy si body rozdělí. Na konci základní hrací doby však obrana domácích nezachytila náběh Mbappého, který se tváří v tvář Bizotovi nemýlil a vystřelil Pařížanům vítězství 2:1.

Auxerre – Rennes 0:0

Auxerre začalo v těžkém boji o záchranu sbírat důležité body, když z posledních pěti ligových klání ani jednou neprohrálo, přičemž v předchozím kole dokázalo uhrát velmi cennou remízu s rozjetým Nice. Tentokrát se mu do cesty postavilo Rennes, které naopak bojovalo o příčky zajišťující evropské poháry. Po vypadnutí z Evropské ligy se navíc mohlo na tento cíl mnohem více soustředit. Hostům hrál proti Diplomatům do karet i fakt, že je v prvním vzájemném duelu letošní sezony porazili 5:0.

Stejný nástup Les Rennais jako v září se ovšem nekonal. Namísto rychlého gólu Arnauda Kalimuenda se hrála první půle převážně ve středu pole a mladý kanonýr se do šancí vůbec nedostával. V 19. minutě naopak útočník Auxerre Gauthier Hein pálil z úrovně penaltového puntíku, ale pouze orazítkoval levou tyč soupeřovy brány. Do šaten se tak šlo nejen za bezgólového stavu, ale také bez jediného pokusu na branku.

Statistiky zápasu Auxerre – Rennes
Statistiky zápasu Auxerre – RennesOpta by Stats Perform

První přesná střela přišla až v 55. minutě. Postaral se o ni Baptiste Santamaria, který přízemní ranou prověřil domácího gólmana. Zhruba za 10 minut na druhé straně po rohu hlavičkoval Souleymane Touré, nedokázal se však dostat nad balon, a mířil proto nad. Znovu Diplomaté vylekali svého soupeře v 77. minutě, kdy se pokoušel o střelu na zadní tyč střídající Nuno Da Costa. Ani on ale bránu netrefil. Auxerre přesto mohlo těšit, že na domácí půdě získalo alespoň velmi cenný bod.

Tabulka Ligue 1
Tabulka Ligue 1Livesport