Rangers prohráli v NHL městské derby s Islanders, vychytal je Sorokin

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rangers prohráli v NHL městské derby s Islanders, vychytal je Sorokin

Rangers prohráli v NHL městské derby s Islanders, vychytal je Sorokin
Rangers prohráli v NHL městské derby s Islanders, vychytal je SorokinProfimedia
Hokejisté New Yorku Rangers nastoupili v NHL podruhé za sebou bez zraněného Filipa Chytila (23) a prohráli v městském derby na ledě Islanders 0:3. Hrdinou zápasu se stal domácí brankář Ilja Sorokin, který zastavil všech 41 střel. Ve zbývajících dvou utkáních středečního programu zvítězili Edmonton 3:1 v St. Louis a Tampa Bay 4:2 v Anaheimu.

Chytil se zranil v horní části těla v neděli na ledě Columbusu, kde odehrál kvůli kolizi s Mikem Sillingerem jen dvě střídání a podle úvodních zpráv měl vynechat minimálně týden. Český útočník prožíval velmi dobrý vstup do sezony – v šesti zápasech měl na kontě tři body (2+1) a ještě nebyl na ledě při inkasované brance.

V obraně Rangers naopak podruhé za sebou vyhel na led Libor Hájek, který si za 13 minut připsal dvě střely, dvě srážky a záporný bod ve statistice plus/mínus. Čtyřiadvacetiletý bek byl jediným českým hráčem, který zasáhl do středečního programu NHL.

Rangers zasypali Sorokina v úvodní třetině 17 střelami, v dalších dvou shodně po 12. Ruský gólman, který minulou sezonu vyrovnal sedmi nulami klubový rekord, si poradil se všemi pokusy a poprvé v novém ročníku neinkasoval.

Bezbrankový stav vydržel do 29. minuty, v níž se prosadil Kyle Palmieri. Vyrovnat mohl na začátku třetí třetiny Adam Fox, ale jeho pokus zastavila horní tyč. Vzápětí zvýšil tečí Josh Bailey a v 55. minutě zpečetil výhru Palmieri další ranou z mezikruží.

Výsledky, tabulky a program NHL

Edmonton oplatil St. Louis pět dní starou porážku. O úspěšnou odvetu se zasloužil brankář Stuart Skinner, který kryl 37 střel a stal se první hvězdou zápasu. Nerozhodný stav 1:1 zlomil v 54. minutě Ryan Nugent-Hopkins a při hře domácích bez gólmana pojistil výhru Zach Hyman. Oilers v utkání vedli od 7. minuty, kdy se trefil Jesse Puljujärvi. Jediný gól domácích vstřelil pět sekund před druhou sirénou Ryan O´Reilly.

Anaheim dal v 15. minutě první gól zápasu, který vstřelil Trevor Zegras, ale po úvodní třetině prohrával. Skóre otočili Michail Sergačov a Nikita Kučerov. V závěru prostřední části vyrovnal Troy Terry a nerozhodný stav platil až do 56. minuty, ve které se prosadil v přesilové hře Brandon Hagel. Dvě sekundy před koncem zápasu stanovil konečnou podobu výsledku Nick Paul. Tampa Bay vylepšila svou bilanci na čtyři výhry a čtyři prohry.