Barcelona doma smetla Valladolid. Benzema v závěru rozhodl o výhře Realu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona doma smetla Valladolid. Benzema v závěru rozhodl o výhře Realu

Barcelona doma smetla Valladolid. Benzema v závěru rozhodl o výhře Realu
Barcelona doma smetla Valladolid. Benzema v závěru rozhodl o výhře RealuProfimedia
Barcelona ve 3. kole La Ligy potvrdila roli favorita a na Camp Nou porazila Valladolid jednoznačně 4:0. Robert Lewandowski (34) dal stejně jako v minulém kole dva góly a vede tabulku střelců soutěže. V čele soutěže však i nadále zůstává Real Madrid, který vyhrál i třetí zápas v nové sezoně. Vítězství 3:1 na hřišti Espaňolu zařídil dvěma góly v závěru Karim Benzema (34). Getafe doma uhrálo bezbrankovou remízu s Villarrealem.

Barcelona porazila Valladolid ve všech šesti posledních vzájemných duelech a tuto sérii v neděli prodloužila. Velký podíl na tom měl Lewandowski, který ve 24. minutě akrobaticky zakončil centr Raphinhy. Druhý gól přidal před koncem poločasu Pedri po přihrávce Ousmaneho Dembélého.

Francouzský útočník zaznamenal další asistenci v 65. minutě, kdy našel průnikovou přihrávkou Lewandowského, který zakončil překvapivě patou a díky teči hostujícího obránce skončil míč v brance. Polský útočník mohl zkompletovat hattrick v úplném závěru. Jeho střelu ale Jordi Masip vyrazil na břevno, od něhož se balon odrazil přímo k Sergimu Robertovi, který stanovil konečné skóre zápasu.

Výsledky 3. kola La Ligy

Real vedl od 12. minuty, kdy se trefil Vinícius Júnior, ale těsně před koncem prvního poločasu vyrovnal Joselu. Po přestávce nejprve Benzemovi neuznali gól pro ofsajd, ale v 88. minutě už se nejlepší fotbalista Evropy za uplynulou sezonu mohl radovat. Po Rodrygově centru poslal míč zblízka do sítě.

V dlouhém nastavení dostal domácí brankář Lecomte červenou kartu za faul na Ceballose a mezi tyče musel obránce Cabrera. V desáté přidané minutě dostal Benzema možnost zahrávat volný kop a kapitánovi Espaňolu v brance nedal šanci. Stoprocentní je vedle Realu už jen Real Betis.

Tabulka La Ligy

Semifinalista minulého ročníku Ligy mistrů Villarreal se představil na hřišti Getafe, které prohrálo dva úvodní ligové zápasy. Villarrealu se nepodařilo prolomit domácí obranu. V sedmé minutě nastavení měli hosté ještě kopat penaltu, tu ale nakonec odvolal videorozhodčí. "Žlutá ponorka" neinkasovala v úvodních třech zápasech ligové sezony poprvé ve své historii.