Události La Ligy: Následujte lídra, následujte Real Madrid. Gigant dál stoupá vzhůru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Události La Ligy: Následujte lídra, následujte Real Madrid. Gigant dál stoupá vzhůru

Real Madrid má po třech utkáních plný počet bodů.
Real Madrid má po třech utkáních plný počet bodů.Profimedia
Tři kola nové sezony La Ligy uplynuly a dalo by se říct, že život zůstává stejný. Tři odehrané zápasy a Real Madrid, úřadující mistr i šampion Ligy mistrů, jde dál po stejné cestě směrem vzhůru. Pouze Real Betis, který v minulé sezoně předvedl svou sílu, je schopen se svěřenci Carla Ancelottiho (63) držet krok.

Bylo to a stále je trochu křečovité léto. Ve Španělsku neexistuje tým, který by netrápily typické potíže chudých klubů. Velký rozdíl oproti Premier League, kde miliony padají jako podzimní listí... Své o tom ví i FC Barcelona, která zastavila velkou část budoucích příjmů, aby obnovila svůj lesk.

Uvidíme, zda se to podaří. Je to hodně riskantní sázka. Mnozí jiní nedokázali nebo nechtěli využít podobných mechanismů a zvolili konzervativnější přístup. Proto se směrem do La Ligy mnoho nových přestupů neurodilo.

Dokonce i Real Madrid, který nemá žádné ekonomické problémy, přišel o jednu ze svých velkých hvězd. Ne, není řeč o Baleovi, Iscovi či Marcelovi, jejichž konec se předpokládal. Ale přestup Casemira do Manchesteru United je pro bílé ranou do srdce. Přesto v týmu stále zůstali lídři.

Tabulka La Ligy

Real možná nehraje brilantní fotbal, nevytváří si příliš gólových šancí, inkasuje góly, kterým se dá vyhnout... Ale dokázal vyhrát tři zápasy na hřištích soupeřů, s Almeríi, Celtou Vigo i na Espaňolu. Poslední rival byl blízko úspěchu, celý druhý poločas držel Real na uzdě. Produktivita madridského týmu je však na světové úrovni. K vítězství nepotřebují Madridští hrát na své nejlepší úrovni. 

Proti Espaňolu se zdálo, že to Benzemu zrovna dvakrát nebaví... ale nakonec vstřelil dva góly. Dá někdo víc? Před ním to byl Vinicius, kdo otevřel skóre díky mistrovské přihrávce Tchouameniho. Komu vlastně chybí Casemiro?

Stejně, jako se to stalo v mnoha zápasech minulé sezony, byli soupeři blízko remízy, ale Real tyto situace zvládá. A ještě jeden důležitý fakt. Stejně jako ve finále Ligy mistrů se tým může spolehnout na dalšího špičkového fotbalistu, skvělého brankáře. Hrát s Courtoisem, znamená jít do zápasu s obrovskou výhodou. Belgičan je The Wall. Zeď.

Zápasy 3. kola La Ligy

Španělská soutěž teprve začíná, ale s těmito ingrediencemi ve sklenici nikdo nepochybuje, že koktejl Realu Madrid bude patřit díky své zvláštní chuti opět mezi velké favority.

Hráč kola

Umar Sadiq je velkým jménem na přestupovém trhu. Nigerijský útočník z Almeríe ví, že za pár dní podepíše smlouvu s novým týmem. Hovořilo se o zájmu Bayernu, Dortmundu i dalších špičkových týmů. Dokonce i generální ředitel Almeríe ujistil, že na hráče má nabídku ze zahraničí ve výši téměř 30 milionů eur.

To bylo před měsícem a mezitím si Umar Sadiq jde dál za svým. Střílí góly a pomáhá spoluhráčům ničit soupeře. Útočník vysoký 192 centimetrů ukazuje, jak obrovský je jeho potenciál. Proti FC Sevilla, jednomu z týmů, který o jeho služby projevil největší zájem, byl jeho výkon klíčový k dosažení prvního vítězství Almeríe v sezoně. Vstřelil gól a vedl své spoluhráče k tomu, aby dokonali skvělý obrat na 2:1.

Gól kola

Mnoho hlasů kritizovalo v létě přesun Roberta Lewandowského do Barcelony. "Je velmi drahý, je už starší, dal tolik gólů díky brutální dominanci Bayernu v Německu..." Stačily ale sotva tři oficiální zápasy, aby šutér všem ukázal, že je více než hráčem světové třídy. Je skutečným kanonýrem, který se chystá ohrozit trůn Karima Benzemy.

Jeho druhý gól proti Realu Valladolid byl mimochodem opravdu úchvatný. Ano, jeho zpětná přihrávka jako kdyby šla mimo a jen díky dotyku soupeřova obránce mohl skórovat. Najdou se tací, kteří možná kvůli odečítání zásluh neschvalují, že mu La Liga přisoudila autorství gólu. Ale nejde jen o to góly střílet, ale také je vymýšlet.

Lewandowski přijel do Španělska, aby fotbalovému světu ukázal, že jeho nesporný gólový talent může navzdory věku fungovat na jakémkoli hřišti a v jakékoli soutěži. Stejně jako se Erling Haaland zdá být dokonalou třešničkou ve stroji na výrobu fotbalu, kterým je obvykle Manchester City, polský útočník dokonale zapadá do hry Barcelony.