Real zvládl barcelonskou generálku na El Clásico. Valencia opustila pásmo sestupu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real zvládl barcelonskou generálku na El Clásico. Valencia opustila pásmo sestupu

Aktualizováno
Éder Militao otáčel na Santiago Bernabeu na 2:1.
Éder Militao otáčel na Santiago Bernabeu na 2:1.AFP
Real Madrid se ve 25. kole La Ligy nezalekl rychlého vedení Espaňolu a po obratu ještě v prvním dějství zvítězil 3:1. O nejdůležitější góly se postarali Brazilci z opačných stran hřiště. Nejprve zakončil pěknou individuální akci Vinícius Júnior (22) a před pauzou na něj pak navázal Éder Militao (25), který se čtyřmi ligovými trefami zažívá nejproduktivnější sezonu v kariéře. Real tak na méně slavný klub z Katalánska vyzrál a naladil se na další ligové kolo, kdy jej čeká bitva s Barcelonou. Valencia doma přemohla Osasunu 1:0 a alespoň do neděle opustila sestupové příčky.

Real Madrid – Espaňol 3:1

Už ve druhé minutě se navíc do úniku dostal útočník hostů Martin Braithwaite, míč si však neposunul ideálně a ve snaze netrefit skluzujícího Militaa mířil nad. Děravé obrany Realu ale Espaňol za chvíli využil. Eduardo Camavinga ukázal, že mu není přirozená pozice levého beka a po jeho zaváhání z první vymetl šibenici soupeřovy brány nejlepší střelec Andulek Joselu.

V 15. minutě tým z Barcelony málem svůj náskok zvýšil, avšak hlavičkující Vinícius Souza zblízka Thibauta Courtoise nepřekonal. A tak přišlo vyrovnání. Vinícius Júnior si svým osobitým způsobem navedl balon do středu hřiště a přízemní střelou na zadní tyč udělal radost domácím fanouškům. Stejně jako v nedávném duelu s Liverpoolem pak na trefu brazilské hvězdičky navázal jeho krajan Militao, který hlavičkou o břevno dokonal před pauzou obrat.

Statistiky zápasu Real Madrid – Espaňol
Statistiky zápasu Real Madrid – EspaňolOpta by Stats Perform

Druhé půle dlouho nepřinášela tolik zajímavých ofenzivních akcí jako ta první. V 70. minutě napřáhl levačku zpoza vápna Toni Kroos, bránu však přestřelil. Z podobné pozice nedlouho poté rozehrával přímý kop Rodrygo, jenž ale pouze orazítkoval horní tyč. Důležité ovšem pro Real bylo, že už se nedostávala do šancí produktivní dvojice útočníků Espaňolu Braithwaite a Joselu. V závěrečném nastavení navíc zpečetil triumf Los Blancos střídající Marco Asensio.

Elche – Valladolid 1:1

Elche doma přivítalo Valladolid a po sympatickém výkonu s ním remizovalo 1:1. Pro poslední celek tabulky s propastnou ztrátou na nesestupové pozice je však bod málo. Lépe do utkání vkročili hosté, které už ve čtvrté minutě poslal do vedení Cyle Larin. Zaslouženého vyrovnání se domácí fanoušci dočkali v šesté minutě dlouhého nastavení, kdy se trefil Tete Morente. Ten tak prodloužil domácí neporazitelnost žlutomodrých proti Valladolidu, který dohrával bez dvou vyloučených hráčů, na více než 11 let.

Statistiky zápasu Elche – Valladolid
Statistiky zápasu Elche – ValladolidOpta by Stats Perform

Celta Vigo – Rayo Vallecano 3:0

Po bezgólovém prvním poločasu přišel bleskový úvod toho druhého. Hned dvakrát se prosadila nestárnoucí legenda domácích Iago Aspas, kterému smolně sekundoval i Pathe Ciss, když se od něj míč odrazil do vlastní branky. Skvělý výkon opět předvedl mladík Gabriel Veiga, jehož sleduje řada skautů evropských velkoklubů. Celta navázala na slušné výkony z poslední doby a po výhře 3:0 ztrácí z 11. místa na svého lépe postaveného sobotního soupeře pouze čtyři body.

Statistiky zápasu Celta Vigo – Rayo Vallecano
Statistiky zápasu Celta Vigo – Rayo VallecanoOpta by Stats Perform

Valencia – Osasuna 1:0

Zajímavé šance počítali po většinu času zejména domácí, ujala se však až ta ze závěrečné třetiny duelu, kdy skóroval Justin Kluivert. Syn legendárního nizozemského útočníka Patricka Kluiverta tak svému celku zařídil druhé vítězství z posledních tří ligových utkání. Hostující Osasuně zbyl jeden zajímavý primát, kdy jako poslední celek z pěti předních evropských lig v rámci nového kalendářního roku neinkasovala ani jednu branku v prvním poločase.

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport