Regragui se chce postarat o další senzaci. Ronaldo? Doufám, že se vrátí na lavičku, říká

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Regragui se chce postarat o další senzaci. Ronaldo? Doufám, že se vrátí na lavičku, říká

Regragui věří v další postup svého týmu.
Regragui věří v další postup svého týmu.Profimedia
Marocký reprezentační trenér Walid Regragui (47) chce na MS v Kataru pro africký fotbal udělat ještě víc, než se mu se svým týmem podařilo doposud. V sobotu odpoledne se ve čtvrtfinále světového šampionátu utká s favorizovaným výběrem Portugalska, přičemž se chce postarat o další senzaci.

V Kataru se mnoho lidí těší na Maroko, které v předchozím kole překvapivě porazilo Španělsko na pokutové kopy a ve skupinové fázi dokázalo porazit i Belgii. "Je to pro nás pozitivní pocit. Můžeme se zapsat do historie," řekl Regragui, který nadšení pro svůj tým vnímá jako povzbuzení. "Chceme ukázat, že Maroko si tady zaslouží být. Afrika si to zaslouží. Fotbal je globální," nechal se slyšet trenér Maroka.

Regragui doufá, že v budoucnu přivítá více kolegů afrického původu. Doufá, že s úspěchem Maroka se mu podařilo iniciovat změnu. "Chci tuto mentalitu změnit. Celá skupina afrických trenérů by mohla trénovat evropské kluby," řekl trenér. "Raději se zeptejte evropských klubů, proč nezaměstnávají africké trenéry. Je to kulturní otázka. V průběhu let lidé mění názor. Afričtí trenéři se skvělými výsledky mohou dokázat, že to jde. Jediným měřítkem jsou schopnosti trenéra," prohlásil Regragui.

Sestřih zápasu Maroko – Španělsko (1:0 pen.)
Livesport

O Ronaldovi

Marocký reprezentační trenér naznačil, že doufá, že Portugalsko se na výkop dostaví bez Cristiana Ronalda. "Budeme hrát proti jednomu z nejlepších týmů na světě. Nevím, jestli Ronaldo nastoupí, ale doufám, že se vrátí na lavičku," řekl Regragui.

Maroko věří, že v sobotu na stadionu Al Thumama naváže na úspěšný příběh. "Euforie je pryč, už nejsme na růžovém obláčku. Teď chceme proti Portugalsku vyhrát," řekl reprezentační trenér. "To, co jsme už předvedli, je dobré, ale chceme víc. Hráčům se ještě nechce domů. Všichni si mysleli, že vědí, kdo mistrovství světa vyhraje, ale my jsme tu pořád také," uzavřel Regragui.