Remíza 1:1 a konec. Slovácko vzdorovalo Fenerbahce, dalším soupeřem je Stockholm

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Remíza 1:1 a konec. Slovácko vzdorovalo Fenerbahce, dalším soupeřem je Stockholm

Aktualizováno
Remíza 1:1 a konec. Slovácko vzdorovalo Fenerbahce, dalším soupeřem je Stockholm
Remíza 1:1 a konec. Slovácko vzdorovalo Fenerbahce, dalším soupeřem je StockholmProfimedia
Houževnatý výkon předvedli fotbalisté Slovácka v odvetě předkola Evropské ligy proti Fenerbahce Istanbul, ale stačilo to pouze na remízu 1:1. Jediný úspěch domácích zaznamenal v 58. minutě útočník Ondřej Šašinka. Slovácko tak míří do 4. předkola Evropské konferenční ligy, kde se utká se švédským AIK Stockholm.

Obměněná základní sestava hostů navázala bez větších problémů na výkon svých spoluhráčů z prvního zápasu. I na půdě Uherského Hradiště bylo Fenerbahce převážně na balonu a soupeře drželo daleko od nadějí na obrat.

Slovácku dělala směrem dopředu problémy nejen obrana Turků, ale i mnohdy uspěchaná, a tudíž nepřesná kombinace. Namísto ohrožování branky se tak museli domácí často soustředit na obrannou činnost.

Statistiky z utkání Slovácko - Fenerbahce

Herní projev se po změně stran výrazně nezměnil, Slovácko sice malinko přidalo směrem dopředu, jeho snahy na pokoření obrany však byly i nadále marné. Kanárci navíc využili menšího zastoupení bránících hráčů modrobílých a ještě navýšili své vedení.

Serdan Dursun se v 56. minutě na útočné polovině šikovně zbavil tří hráčů a bez většího váhání vypálil zpoza vápna na přední tyč a otevřel skóre.

Jenže odpověď domácích na sebe překvapivě nenechala dlouho čekat. Dvě minuty po úvodní brance dorazil ve vápně odražený míč do sítě Šašinka. Vstřelený gól vlil hráčům Slovácka krev do žil, ovšem ani sympatický výkon v závěru k výhře domácích nevedl.

Remíza tak v klidu stačila tureckému Fenerbahce na postup do posledního předkola Evropské ligy, ve kterém vyzve Austrii Vídeň.

Livesport hráč utkání: Diego Rossi (Fenerbahce)

Další utkání předkola Evropské ligy