Rennes na PSG umí, porazilo ho i podruhé v sezoně. Naplno bodovalo také Monako

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Rennes na PSG umí, porazilo ho i podruhé v sezoně. Naplno bodovalo také Monako
Aktualizováno
PSG v aktuálním ligovém ročníku prohrálo pouze čtyřikrát, z toho dvakrát s Rennes.
PSG v aktuálním ligovém ročníku prohrálo pouze čtyřikrát, z toho dvakrát s Rennes.
AFP
PSG nenašlo na Rennes recept ani podruhé v sezoně a doma s ním prohrálo 0:2. Pro Pařížany to navíc byla první domácí ligová porážka v letošním ročníku. Proti hvězdami nabitému celku se trefili Karl Toko Ekambi (30) a Arnaud Kalimuendo (21). Fotbalisté Monaka zvítězili na půdě Ajaccia 2:0 a přesně po měsíci si připsali plný bodový zisk. O rozdílovou branku se postaral v první půli Wissam Ben Yedder (32), jenž si přesnou dorážkou připsal teprve jako třetí hráč v historii knížecího klubu 80. ligový zásah.

Ajaccio – Monako 0:2

Knížata v úvodu pokračovala v nepřesvědčivých výkonech a s 18. celkem tabulky hrála vyrovnanou partii plnou nepřesností. Spolehnout se ale mohla na svého kapitána Ben Yeddera, jenž z první šance duelu otevřel skóre, když ve 27. minutě jednoduše dorazil do sítě hlavičku Guillerma Maripána. Ofenzivně bezzubé Ajaccio nedokázalo v první půli trefit prostor mezi třemi tyčemi a i kvůli tomu šlo už po patnácté v sezoně do kabin s mankem.

Monako si vypracovalo více gólových šancí.
Opta by Stats Perform

Chvíli po pauze navíc přišla pro Korsičany další komplikace, jelikož byl za šlapák na holeň vyloučen útočník Bayala. Monaku to však příliš nepomohlo a obraz hry se výrazněji neměnil. Šancí bylo na obou stranách pramálo. V té největší na straně L'ours selhal v zakončení Riad Nouri 10 minut před koncem, kdy technickým pokusem nepotrestal velkou minelu obránce Rubena Aguilara. Zato hosté nabídnutou příležitostí nepohrdli. V 84. minutě dostal přesný pas za obranu střídající Krépin Diatta, jenž lehkým lobem stvrdil výhru knížecího celku.

Montpellier – Clermont 2:1

Montpellier doma přehrál Clermont 2:1 a prodloužil svoji bodovou sérii již na šest utkání. Skvělé představení v dresu jihofrancouzského celku ukázal dvougólový Elye Wahi, který obě svoje trefy vměstnal do 11 minut druhé půle. Domácí tak získali již třetí ligové vítězství za sebou a významně se přiblížili první polovině tabulky. Bonusem pro Montpellier bylo, že neoblíbené Les Lanciers přehrál po dvou vzájemných utkáních bez výhry.

Nice – Lorient 1:1

Nice remizovalo s Lorientem 1:1. V souboji konkurentů v tabulce otevřel skóre utkání po půlhodině hry Bamo Meïté, jenž se v nejvyšší francouzské soutěži trefil vůbec poprvé. Sérii Nice bez porážky, která trvala od 11. ledna, ale zachránil v 78. minutě Gaëtan Laborde. Oba týmy tak s 44 body okupují sedmé a osmé místo v neúplné ligové tabulce.

Štrasburk – Auxerre 2:0

Štrasburk si poradil v domácím prostředí s Auxerre 2:0. O vítěznou branku se už po pěti minutách postaral stoper Gerzino Nyamsi, pro nějž se v jeho 26 letech jednalo teprve o druhou branku ve francouzské nejvyšší soutěži. Na něho ještě na konci zápasu navázal kanonýr Habib Dialla. Tým z Alsaska tak navázal na povedený závěr zápasu proti Marseille a vzdálil se sestupovým příčkám.

Troyes – Brest 2:2

Fotbalisté Troyes remizovali v duelu dvou sestupem ohrožených týmů s Brestem 2:2. Piráty sice poslal po půl hodině hry do vedení Pierre Lees-Melou, domácí ale bleskurychle zareagovali a už o osm minut později zásluhou dvou slepených gólů skóre otočili. Druhý poločas už tak ofenzivní podívanou nenabídl, nicméně hosty to mrzet nemuselo, jelikož jim bod zajistil proměněnou penaltou Romain Del Castillo, jenž svým přesným zásahem zároveň udržel Les Pirates v nesestupových vodách.

Oba kluby jsou ve spodních patrech tabulky.
Livesport

PSG – Rennes 0:2

Začátek utkání hostům nevěstil nic dobrého. Už v páté minutě musel vinou zranění střídat levý bek Adrien Truffert. Přesto červenočerní diktovali tempo hry a směrem dopředu byli nebezpečnější. Dobrou úvodní pasáž Rennes vystřídalo obrození pařížských útočných es. Jako první rozvlnil síť Kylian Mbappé, v momentě nákopu se ale vyskytoval v ofsajdu, což neuniklo pomeznímu sudímu.

Neuznaný gól rozmíchal zápasovými kartami a PSG se záhy dostávalo do dalších šancí. Znovu se osvědčila spolupráce Lionela Messiho s Mbappém, kdy první jmenovaný vyslal do šance rychlonohého Francouze, jehož pokus vytěsnil včasným výběhem Steve Mandanda. Les Rennais díky gólmanovi udrželi poločasovou nulu a ke všemu uštědřili domácím gól do šatny. Po dlouhém nakopu za obranu se o to přesným zásahem zasloužil Toko Ekambi.

V závěru bylo na hřišti jedno mužstvo, ale nestačilo to.
Livesport

Plány Les Parisiens na srovnání se ještě více zkomplikovaly chvíli po změně stran. Gól sice padl, jenže na úplně opačné straně než by si příznivci PSG přáli. Po učebnicovém protiútoku, na jehož konci uklízel balon do odkryté sítě odchovanec domácích Kalimuendo, odskočilo Rennes na rozdíl dvou branek. Následná převaha domácím nebyla nic platná, Messi a spol. sice měli více balon v držení, recept na obranu hostů však hledal Argentinec i jeho parťáci marně.

Remeš – Marseille 1:2

Zápas nabral rychlý spád již v úvodní půlhodině, když nejprve poslal domácí do vedení svou 17. letošní ligovou brankou Folarin Balogun. Celek z Azurového pobřeží však následně prokázal, proč je nejúspěšnějším venkovním týmem soutěže, jelikož zásluhou dvou gólů Alexise Sáncheze duel otočil. Do fotbalových kronik se zapsal především ten první, jelikož padl po nádherně zahraném přímém kopu.

Tabulka Ligue 1.
Livesport