Livesport hráč kola české ligy: Dvougólový Květ zařídil výhru Plzně, Nguyen opět zářil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport hráč kola české ligy: Dvougólový Květ zařídil výhru Plzně, Nguyen opět zářil
Angažování Romana Květa se Plzni vyplácí už od samého začátku.
Angažování Romana Květa se Plzni vyplácí už od samého začátku.Profimedia
Pomyslná trofej pro nejlepšího hráče třetího jarního kola FORTUNA:LIGY připadla do rukou Romana Květa (25) z Viktorie Plzeň. Ten má za sebou nejlepší představení po přestupu na západ Čech a tři body v zápase proti Dynamu České Budějovice zařídil především on.

Roman Květ (Viktoria Plzeň)

Na Dynamo dorazilo do ochozů Doosan arény 8432 platících diváků, které potěšil zejména pětadvacetiletý středopolař Roman Květ, který plzeňskou Viktorii posílil v zimní přestávce z Bohemians Praha 1905. Pod osmým ligovým triumfem nad Dynamem v řadě se odchovanec Příbrami podepsal dvěma přesnými zásahy.

"U prvního gólu mě našel skvěle Pavel Bucha, stačilo nastavit nohu a koncentrovat se na balon, aby z toho nebylo nějaké fiasko. Druhý gól mě zase našel skvělou kolmicí Honza Kopic a na mně už zase bylo dát správný dotek a uklidit to, což se naštěstí podařilo. Děkuji oběma klukům, že mi to takhle připravili. Doufám, že mi to buď budou dál připravovat, nebo jim to další zápasy zase oplatím já," vrátil se ke svému desátému a jedenáctému gólu v sezoně.

Statistiky Romana Květa
Statistiky Romana KvětaLivesport

Díky přesné nedělní mušce se bývalý reprezentant do 21 let v čele střelecké tabulky dotáhl na Micka van Burena s Jakubem Řezníčkem a chce s nimi držet krok i nadále. "Góly pro mě znamenají hrozně moc, protože vždycky je důležité se chytit střelecky, aby vám to pak šlapalo v následujících zápasech. Nedokázal jsem si to představit, protože gólů v mé kariéře nikdy moc nebylo, ani v mládežnických kategoriích. Tohle je první sezona s dvouciferným číslem. Doufám, že v tom budu pokračovat, abych se opravdu mohl poprat o korunu pro krále střelců," neskrýval vysoké ambice plzeňský středopolař, který hřiště opustil už v 69. minutě.

"Když dá člověk dva góly, myslí samozřejmě i na hattrick, ale už jsem na sobě cítil, že melu z posledního. Dal jsem prostor čerstvějším klukům, aby to třeba kvůli mně zbytečně nehořelo," dodal.

Přehled zápasu Plzeň – České Budějovice 2:1

Další hvězdy víkendu

Tomáš Hübschman (Jablonec)

To, že si Jablonec odveze z ostravské půdy na Střelnici plný počet bodů, se nečekalo. Jedním ze základních stavebních kamenů sobotní těsné venkovní výhry 2:1 byl kapitán severočeského mužstva Tomáš Hübschman.

V jednačtyřiceti letech, pěti měsících a sedmi dnech navíc lídr jablonecké kabiny nasměroval po rohu míč do ostravské brány a na chvíli se stal nejstarším střelcem v historii FORTUNA:LIGY. O pár hodin později však byl gól označen jako vlastní. "Jsem ale samozřejmě rád, že nám to pomohlo k tomu, abychom vyhráli a získali tři body. Za pár dní se ale na to, kdo ten gól dal, myslet nebude," připomněl na pozápasové tiskové konferenci ostřílený exreprezentant.

Nešlo jen o gól, ale i o výkon a klobouk smekl před svým svěřencem také jablonecký trenér David Horejš: "Tomáš má fotbal prostě rád, Jablonec může být rád, že někoho takového má," konstatoval a přítomným novinářům na svého hrdinu prozradil, že si dá v autobuse při cestě domů dvě piva a zase bude čerstvý a připravený na další zápas se Spartou...

"Kdo mě zná, tak ví, že si je dám, i kdybychom prohráli, to není žádné tajemství. Jen když vyhrajeme, tak mi pochopitelně chutnají víc," přitakal Hübschman.

Přehled zápasu Baník – Jablonec 1:2

Filip Nguyen (Slovácko)

Slovácku se podařilo vyloupit stadion U Nisy i díky nadstandardnímu výkonu brankáře Filipa Nguyena. Bývalá opora Slovanu uchránila svůj tým před inkasováním hned několika důležitými zákroky. Krátcí na něj byli Frýdek, Doumbia, Olatunji i Rondič.

Zkušený brankář v úvodních třech jarních kolech ještě neinkasoval a čisté konto se mu daří držet již 333 minut čistého času. S jeho nemalým přispěním se tak celek z nejmenšího ligového města opět po čase vrátil na "svou" čtvrtou pozici, na níž finišoval již předchozí dvě sezony.

"Číslo je to hezké, ale nekoukám na něj. Za tři nuly jsem rád. Je důležité neinkasovat, když nám to vpředu do branky moc nepadá. Ale samozřejmě to není jen moje práce, ale celého týmu. Jednou se daří mně, jednou klukům, takže jsem rád, že to takhle funguje," liboval si po úspěšně zvládnutém výjezdu muž, který byl v průběhu zimní přestávky spojován s odchodem do nejvyšší vietnamské soutěže.

Přehled zápasu Liberec – Slovácko 0:1

Ladislav Krejčí mladší (Sparta)

Po výtečně zvládnutém druhém poločase Sparta neprohrála na hřišti Bohemians 1905 již patnáct ligových zápasů v řadě a na soupeřově hřišti se střelecky prosadila šestkrát poprvé od května 1999. "Určitě to byl náš nejlepší výkon na jaře," konstatoval po vydařeném výletu do Vršovic spokojený Brian Priske.

Sparta měla na hřišti více osobností, důležitým hrdinou zápasu byl i dvougólový kapitán Ladislav Krejčí mladší. První trefa LK37 se zrodila poté, co Zelený prodloužil hlavou Kairinenův centr z levé strany a třiadvacetiletý univerzál ho na zadní tyči poslal z metru do sítě. Podruhé rozvlnil síť z pokutového kopu, který nařídil rozhodčí po skrumáži v pokutovém území a s tím spojené Dostálově ruce.

Sparťanský lídr upravil svou bilanci v právě probíhající sezoně na pět startů a pět branek. Bývalý hráč Zbrojovky tak bude nepochybně útočit na své osmigólové maximum z ročníku 2020/2021.

"Bylo to docela dobré, s touhle statistikou jsem spokojený. Týden od týdne se cítím líp. Ještě to sice není ve stavu, jaký bych si představoval, ale pomalými krůčky se k tomu přibližuji," řekl v pozápasovém rozhovoru pro O2 TV dnes už opravdový univerzál. Ve Spartě nastupuje Krejčí aktuálně na postu stopera, ale umí zahrát na kraji či v záloze. "Jsem s ním moc spokojený. Má skvělou mentalitu, cítím z něj zodpovědnost za celý tým a jeho výkon, a i proto zaslouženě nosí kapitánskou pásku," chválí Krejčího trenér Brian Priske.

Přehled zápasu Bohemians – Sparta 2:6