Římská mizérie pokračuje, Arsenal zvládl roli favorita, Vaclík s Olympiakosem v EL padl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Římská mizérie pokračuje, Arsenal zvládl roli favorita, Vaclík s Olympiakosem v EL padl

Aktualizováno
Římská mizérie pokračuje, Arsenal zvládl roli favorita, Vaclík s Olympiakosem v EL padl
Římská mizérie pokračuje, Arsenal zvládl roli favorita, Vaclík s Olympiakosem v EL padlAFP
Fotbalisté AS Řím v 1. kole skupinové fáze Evropské ligy překvapivě prohráli 1:2 na hřišti Ludogorce Razgrad. Roli favorita naopak potvrdil Arsenal výhrou 2:1 v Curychu. Olympiakos Pireus s reprezentačním brankářem Tomášem Vaclíkem (33) prohrál 1:2 na hřišti Nantes.

Obránce Jan Lecjaks neodvrátil porážku Omonie Nikósie 0:3 s Šeriffem Tiraspol. Další bek Filip Novák chyběl v nominaci Fenerbahce při domácím triumfu 2:1 nad Dynamem Kyjev.

Jako první Vaclíka pokořil ve 32. minutě střelou na zadní tyč Mostafa Mohamed, Olympiakos ale vyrovnal v druhé půli po vlastním gólu Moutoussamyho. Utkání přesto remízou neskončilo, ve třetí minutě nastavení si naskočil na centr Guessand a prudkou hlavičkou do protipohybu Vaclíka zařídil triumf francouzského celku.

AS Řím po dobrém vstupu do sezony zaváhal podruhé za sebou, po nedělním debaklu 0:4 v Udine tentokrát nestačil na bulharského šampiona. Na úvodní trefu Caulyho ze 72. minutě odpověděl v 86. minutě Šumorodov, vzápětí se ale přece jen postaral o překvapivý triumf domácích Nonato.

Do základní sestavy Manchesteru se po čtyřech zápasech vrátil Cristiano Ronaldo, ani hvězdný Portugalec ale obranu San Sebastianu nepokořil. V 59. minutě naopak proměnil pokutový kop Méndez a "Rudí ďáblové" prohráli po čtyřech vítězstvích.

Arsenal poslal do vedení po čtvrthodině devatenáctiletý Brazilec Marquinhos, jenž se stal prvním hráčem "Kanonýrů" po 41 letech, jenž skóroval v evropských pohárech při debutu za A-tým londýnského celku. Krátce před změnou stran srovnal z penalty Kryeziu, v 62. minutě ale rozhodl Nketiah.

Malmö doma podlehlo 0:2 Braze. Na domácí lavičce zůstal celé utkání obránce Matěj Chaluš stejně jako na druhé straně brankář Lukáš Horníček.

Výsledky Evropské ligy