Ronaldo upadl ve své vlasti do nemilosti fanoušků: 70 procent z nich nechce, aby hrál

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ronaldo upadl ve své vlasti do nemilosti fanoušků: 70 procent z nich nechce, aby hrál
Cristiano Ronaldo
Cristiano RonaldoAFP
Nemyslitelné. Jako kdyby se lidé masivně obrátili proti svému náboženství. Po dlouhá léta celým srdcem všech Portugalců uctívaný Cristiano Ronaldo (37) najednou ve své vlasti ztratil nedotknutelnost. V aktuální anketě prestižního sportovního deníku A Bola se plných 70 % fanoušků vyslovilo pro to, ať kouč Fernando Santos vynechá Ronalda v osmifinálovém duelu se Švýcarskem ze základní sestavy.

Téměř dvě dekády byl ikona, top hráč světa. Portugalce v roce 2016 dovedl k historickému triumfu na mistrovství Evropy. Příznivci Santosova týmu se modlili vždy, když měl nějaké trable, aby nastoupil. Teď? "Měl možnost být lídrem tohohle výběru, jenže je spíš na obtíž. Ničí obraz, který sám o sobě vybudoval. Už to není CR7, ale CR37," argumentoval jeden z hlasujících, proč si nepřeje Ronalda v základní sestavě, v narážce na hráčův věk. "Po tom, co se stalo v Manchesteru, ani neměl být do Kataru povolán," přidal se další.

Portugalský rekordman v počtu startů (194) i vstřelených gólů (118) za reprezentaci přišel na podzim o místo v jedenáctce United a v úplné pohodě není ani v Kataru. V zápase s Jižní Koreou měl podíl na inkasovaném gólu, když se nešikovně vyhnul míči hlavou a ten se mu odrazil od zad přímo k nohám střelce vyrovnávací branky.

Sestřih zápasu Jižní Korea – Portugalsko
Livesport

Ronaldova nespokojenost se střídáním

A když jej Santos v 64. minutě vystřídal (učinil tak ve všech třech duelech základní skupiny), Ronaldo dal najevo svou nespokojenost. Podle médií měl dokonce koučovi nadávat, což zachytily ruchové mikrofony. Sám kouč, jenž hvězdu dlouhodobě před všemi kritiky hájil, téma ihned po zápase odbyl. S odstupem pár dní se k němu ale vrátil. Poté, co zhlédl sestřih dotyčné situace.

A dal najevo své rozčarování. "Na hřišti jsem nic neslyšel, byl ode mne daleko. To, co jsem ovšem viděl potom, se mi vůbec nelíbilo. Detaily jsou vnitřní záležitostí týmu, která je už vyřešená," uvedl Santos s tím, že sestavu určí podle svých zvyklostí až těsně před zápasem při příchodu do kabiny.

Ne všichni fanoušci se nicméně od Ronalda odvrátili. "Neznamená jenom góly. Svou přítomností vytváří volný prostor pro ostatní. Jeho šampionát začne právě teď," napsal jeden z jeho zastánců. Otázkou je, jestli k tomu útočník vůbec dostane šanci…