Ronaldo v United nehraje, Rooney mu vzkazuje: Všechny nás dohoní čas, ale buď trpělivý

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo v United nehraje, Rooney mu vzkazuje: Všechny nás dohoní čas, ale buď trpělivý

Cristiano Ronaldo nastoupil v probíhající sezoně Premier League jen jednou v základní sestavě United.
Cristiano Ronaldo nastoupil v probíhající sezoně Premier League jen jednou v základní sestavě United.Reuters
V probíhající sezoně Premier League nastoupil Cristiano Ronaldo (37) jen jedinkrát v základní sestavě Manchesteru United a nezřídka neskrývá frustraci z nízkého herního vytížení. Jeho někdejší spoluhráč Wayne Rooney (36) mu vzkázal, aby zůstal trpělivý a co nejlépe využil příležitost, která se mu naskytne.

Ronaldo, který načal druhou sezonu svého druhého angažmá na Old Trafford, byl v letním přestupovém období byl spojován s odchodem. Kouč Erik ten Hag však opakoval, že portugalská hvězda v jeho plánech nadále figuruje.

"Manažer se zjevně vydal jinou cestou, pokud jde o způsob hry. A je úspěšný," prohlásil v pátek Rooney, který momentálně vede tým DC United v Major League Soccer.

To, že příliš nehraje, mu na popularitě u fanoušků neubírá
To, že příliš nehraje, mu na popularitě u fanoušků neubírá@Cristiano

"Cristiano a Lionel Messi jsou dva nejlepší hráči, kteří kdy hráli fotbal. Ale nakonec nás všechny dohoní čas. Je zřejmé, že už není takovým hráčem, jakým byl, když mu bylo například 22 nebo 23 let. Je to pro něj těžké," bilancoval někdejší anglický reprezentant.

Rooneymu, který s CR7 působil v United v letech 2004 až 2009, je jasné, že Portugalec nedostatek času na hřišti těžko snáší. "Jak ho znám, bude pro něj velmi těžké sedět na lavičce. Ale jsem si jistý, že pokud zůstane trpělivý, jeho šance přijde. A pak bude samozřejmě jen na něm, aby  využil a pokusil se prosadit."

United, kteří jsou v tabulce na šestém místě s 12 body ze sedmi zápasů, se v neděli utkají s Evertonem.

Tabulka Premier League k 8. 10. 2022
Tabulka Premier League k 8. 10. 2022Flashscore