Rulík před semifinále: Kanada měla se Švýcarskem problémy, mohli bychom ji zvládnout

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rulík před semifinále: Kanada měla se Švýcarskem problémy, mohli bychom ji zvládnout

Radim Rulík zdůrazňuje, že s týmem chce na MS udělat co nejlepší výsledek.
Radim Rulík zdůrazňuje, že s týmem chce na MS udělat co nejlepší výsledek.Profimedia
Po senzačním vítězství nad USA 4:2 stačí českým hokejistům do 20 let zvládnout jediný duel a mají jistou medaili. Už méně potěšující skutečnost je, že v onom zápase v pátek ve 22:00 poměří síly se suverénní Kanadou. Kouč Radim Rulík (57) i tak věří, že jeho svěřenci nejsou bez šance: "Kanada je superfavorit, ale takhle jsme brali i Ameriku..."

Český tým si v této věkové kategorii proklestil cestu mezi nejlepší kvarteto poprvé od šampionátu na přelomu let 2017 a 2018, tehdejší mužstvo medailové boje nezvládlo a skončilo čtvrté. Šlo o jediné umístění mezi první čtyřkou od MS 2005, kdy Češi na cenný kov dosáhli naposledy a slavili zisk bronzu. Finále hrál český tým naposledy na MS 2001, kde obhájil zlato.

Kanaďané naproti tomu suverénně vládnou historickému přehledu s 18 tituly. A i když je ve čtvrtfinále Švýcaři pozlobili (6:3), domácí nezaváhali a přidali pátou výhru na turnaji ze stejného počtu zápasů. Skupinu vyhrála Kanada bez ztráty bodu s oslnivým skóre 27:7. Dosud v každém vystoupení na turnaji nastříleli svěřenci kouče Davea Camerona alespoň pět branek.

Preview zápasu Kanada - Česko

"Proti Švýcarům to nebylo úplně ono, ale vyhráli jsme a postoupili do semifinále. Bez ohledu na to, na jakého soupeře v něm narazíme, budeme připravení. Jsme tady proto, abychom si došli pro zlato," řekl útočník Nathan Gaucher.

"Chceme v turnaji udělat co nejlepší výsledek. Kanada má ve hře pár nebezpečných prvků, na které se pokusíme připravit. Když hráči budou vědět, co mají v takových přesných situacích dělat, tak bychom je mohli zvládnout. Práce bude ale ještě dost," uvedl Rulík pro hokej.cz.

Výsledky mistrovství světa do 20 let

Věří, že pokud si tým udrží nastavení, s nímž v pozici outsidera nastoupil do čtvrtfinále proti obhájcům titulu Američanům, má znovu šanci překvapit. Výhrou odčinil tým i zakopnutí s Lotyši, jimž na závěr skupiny podlehl 2:5. "Jsem strašně rád, že to, co se povedlo Lotyšům proti nám, se nám povedlo proti Americe. Hráči na ledě zjišťovali, že Ameriku mohou porazit. Amerika byla sice prvních deset minut na puku, neměla ale vyložené šance," řekl kouč.

"Je to play off, vyvrcholení šampionátu. Už když jsem sledoval zápasy, které se hrály před tím naším, tak byly všechny vyrovnané. Nerozhodovalo umístění po základních skupinách. Lotyši potrápili Švédy do posledních minut. Kanada měla problémy se Švýcary," dodal.

Ve druhém semifinále změří síly Švédové s Finy. Zápas začne v sobotu ve 2:00. Hned v sobotu od 22:00 SELČ je na programu duel o bronz a v noci na neděli ve 2:00 finále.