Šampion Keita exkluzivně pro Livesport: Svůj nejtěžší zápas vidím s každým soupeřem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šampion Keita exkluzivně pro Livesport: Svůj nejtěžší zápas vidím s každým soupeřem

Keita zatím v Oktagonu neokusil hořkost porážky.
Keita zatím v Oktagonu neokusil hořkost porážky.Profimedia
Losene Keita (25) vtrhl do organizace Oktagon MMA jako velká voda a ve svém premiérovém zápase překvapil Karola Ryšavého (29) rychlým knokautem už v prvním kole. Belgická senzace se postarala o rozruch také v červnu minulého roku, když neměla slitování s legendárním Ivanem Buchingerem (36) a ukořistila titul v kategorii lehké váhy. Keitovi jeden šampionský pás nestačí, pokud však chce uspět na cestě za slávou, musí na turnaji s pořadovým číslem 39 porazit švédského mistra v thajském boxu Samuela Barka (30). "Černý panter" se před důležitým zápasem rozpovídal pro Livesport Zprávy.

Do Oktagonu jste vletěl jako uragán a zatím jste neprohrál. Říká se však, že každá série jednou skončí. Pociťujete před každým dalším zápasem stále větší tlak, nebo se koncentrujete výhradně na svoje výkony?

"Ano, v Oktagonu jsem zažil skvělý rok a jsem na to hrdý. Ve skutečnosti se prohry neobávám. Není na mě vyvíjen žádný tlak. Vždy je to můj soupeř, kdo ho cítí. Soustředím se jen na svůj výkon. Vím, že tvrdě trénuju v posilovně a přijde čas, kdy prohraju, ale myslím si, že ještě nenastal. Soustředím se jen na dalšího chlapíka, kterého je třeba porazit – žádný lev, žádná superhvězda. Tak to mám v hlavě."

Ovládl jste kategorii lehké váhy a nyní chcete uspět v pérové. Je pro vás duel se šampionem Šanikidzem stále prioritou číslo jedna? Gruzínec už jednu vaši nabídku na zápas odmítl.

"Ano, pro mě je aktuálně prioritní Šanikidze. Nejprve Bark a potom on. Byl jsem to já, kdo porazil Ivan Buchingera. Od toho dne říkám, že chci bojovat o titul v šestašedesátce. Může utíkat, ale nemůže se schovat. Měl hodně řečí, takže si myslím, že zápas potřebuje."

Šanikidze je známý kolážemi fotek svých soupeřů, přičemž se vícekrát navážel i do vás. Ovlivňuje vás to nějak?

"Nejdříve se mi to líbilo, bylo to vtipné. Je to MMA, někdy takové věci potřebujete. Ale nemůžete to dělat a potom odmítat bojovat. To mě štve, mít velkou hubu a někoho kritizovat, ale nechtít s ním zápasit. Je to škoda. Jsme bojovníci MMA, v tomhle sportu se to nedělá."

Pokud chcete pomýšlet na duel se šampionem, musíte v Mnichově pokořit Samuela Barka. Očekáváte náročnější duel v porovnání s těmi předešlými?

"Ano, Samuel je velmi dobrý bojovník. Každý souboj beru vážně. Můj nejtěžší zápas v Oktagonu? To nevím. Možná ano, možná ne. Ale pro mě, v mé hlavě, to bude nejtěžší bitva, jakou jsem v životě absolvoval. Vlastně jako pokaždé. I ten další soupeř, kterého potkám, bude představovat nejnáročnější zápas. Tohle přemýšlení mě udržuje v ostré kondici, v tréninku i v zápasech."

Keita pokořil i zkušeného Ivana Buchingera.
Keita pokořil i zkušeného Ivana Buchingera.Oktagon MMA.

Jak vnímáte organizaci Oktagon MMA z hlediska renomé na evropské scéně bojových sportů?

"Je to úžasné. Žádná organizace v Evropě nedokáže pracovat jako oni. Mohl bych je dokonce přirovnat k Bellatoru, protože se opravdu rozrůstají. Všichni nemohou jít do UFC, protože UFC je značka, ale neříkejte mi, že na světě neexistuje jiná společnost, která dělá to, co Oktagon."

Vaše jméno se spojovalo s největšími MMA organizacemi na světě. Vy jste se však několikrát vyjádřil, že jste v Oktagonu spokojený. Na druhé straně, UFC je snem každého bojovníka. Kde se vidíte za dva roky?

"Je to pravda, mluví se o mě ve spojení s mnoha organizacemi, dokonce i UFC. Ale MMA už dělám pátý rok. Právě jsem dovršil 25 let a jsem dobrý v Oktagonu. Mám rád fanoušky, rád bojuju před velkým publikem. Někdy je tady dokonce více fanoušků než v UFC. Tak proč chvátat? Stále vyhrávám, stále bojuji. Je to pro mě dobré, jsem šťastný, že tu momentálně jsem a uvidíme, co přinese budoucnost. Teď se však soustředím na Oktagon."