Schick krátce po příchodu na hřiště skóroval, Bundesliga je historicky vyrovnaná

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Schick krátce po příchodu na hřiště skóroval, Bundesliga je historicky vyrovnaná
Aktualizováno
Patrik Schick vyrovnával v 58. minutě na 2:2.
Patrik Schick vyrovnával v 58. minutě na 2:2.
AFP
Union Berlín v 21. kole Bundesligy na vlastním hřišti překvapivě jen remizoval s beznadějně posledním Schalke 0:0. Domácí nevyužili příležitosti vystřídat v čele ligy klopýtající Bayern, naopak svou šanci využil Dortmund. Ten porazil Hertu Berlín 4:1 a všechny tři kluby tak mají shodně 43 bodů. Leverkusen prohrál 2:3 s Mohučí a nepomohl mu ani gól střídajícího Patricka Schicka (27). Ten na hřiště přišel v 55. minutě a v 58. skóroval.

Union Berlín – Schalke 0:0

Opatrný zápas nabídl v prvních 20 minutách jen dva střelecké pokusy. V nadějné šanci se v ocitl zkušený obránce Unionu Christopher Trimmel, který však hlavičkoval přímo do středu brány. Mnohem nebezpečnější ránu pod břevno vyslal ve 23. minutě Danilho Doekhi, ale Fährmann se zaskvěl výborným zákrokem. Die Eisernen do poločasové přestávky zahrozili ještě několikrát, žádné z jejich nepříliš povedených zakončení ovšem nemohlo hostujícího brankáře překvapit.

Utkání mnoho brankových příležitostí nenabídlo.
Opta by Stats Perform

Po změně stran se obrázek hry téměř nezměnil. Pomalé kombinace obou celků k nadějným příležitostem přes pevné defenzivy soupeře nevedly. V ojedinělé možnosti Schalke neuspěl po hodině hry Michael Frey. Švýcarský útočník napřáhl z ostrého úhlu, ale připraveného Frederika Rönnowa nepřekonal. V závěru málem vystřelil výhru Berlíňanů Jordan Siebatcheu, jenže centr Sheralda Beckera do malého vápna poslal vysoko nad bránu.

Dortmund – Hertha 4:1

O úvodní trefu se ve 27. minutě postarala mladá hvězda posledních zápasů Karim Adeyemi. Ke svému třetímu bundesligovému gólu v řadě sice stihl o pět minut později přidat ještě rozhodující asistenci, při nahrávce Donyellu Malenovi si ovšem poranil stehenní sval a musel vystřídat.

Leverkusen – Mohuč 2:3

Po pomalém úvodu se utkání překvapivě proměnilo ve drama plné zvratů. Domácí celek draze zaplatil zejména za hrubé chyby v defenzivě, přičemž po jedné z nich vstřelil rozhodující gól z pokutového kopu Marcus Ingvartsen. Pozitivem pro Bayer byl alespoň návrat uzdraveného Patrika Schicka, jenž v 58. minutě oslavil svůj první ligový pobyt na hřišti od konce října vyrovnávací trefou. Druhý český reprezentant Adam Hložek se na trávníku objevil v 84. minutě.

Tabulka Bundesligy.
Livesport