Hoffenheim čeká 11 zápasů na výhru, i s Kadeřábkem prohrál v Augsburgu 0:1

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hoffenheim čeká 11 zápasů na výhru, i s Kadeřábkem prohrál v Augsburgu 0:1
Augsburgu stačil k výhře jediný gól.
Augsburgu stačil k výhře jediný gól.AFP
Fotbalisté Hoffenheimu nadále čekají na premiérové vítězství v novém roce, když ve 21. kole Bundesligy prohráli v Augsburgu 0:1. Tři body domácím zařídil až v 88. minutě Fredrik Jensen (25). Do té doby se domácí dvakrát radovali ze vstřeleného gólu předčasně a zbytečně. V prvním poločase sudí odvolal gól kvůli zásahu rukou, po změně stran je zase obral o vedení útočný faul. Utkání modrobílých, v jejichž sestavě nastoupil Pavel Kadeřábek (30), tak poprvé po zimní pauze nenabídlo minimálně čtyři branky.

Souboj tabulkových sousedů nabídl první branku již v 8. minutě, kdy se díky tečované střele zpoza vápna prosadil Arne Engels. Ke smutku domácích fanoušků si ale mladý Belgičan pomohl při zpracování rukou, kvůli čemuž musel být gól odvolán. Utkání poté upadlo do vyčkávací fáze, v níž si ani jeden celek nedokázal vypracovat výraznější herní převahu. Další šance se tak zrodila až po více než půlhodině hry, kdy dostal prostor ke střele z první Angelino. Mířidla však v dobré pozici nesrovnal a podobně si vedl i o chvíli později z přímého kopu.

Utkání Augsburg – Hoffenheim 1:0

Začátek druhého poločasu nabídl daleko zajímavější okamžiky než konec toho prvního. Ve 47. minutě vytvořil zmatek v defenzivě hostů Kelvin Yeboah, díky čemuž mohl následně Ermedin Demirovič rozvlnit síť. Ani tentokrát však branka nebyla uznána, jelikož gólovému momentu předcházel faul. Tato situace podnítila vzplanutí emocí v několika dalších situacích, jimž kraloval výlev Kevina Vogta, který neunesl vystřídání a následně vzteky roztrhl svůj dres.

V 67. minutě vyslal ostrou střelu z úhlu Mergim Berisha, branku ale netrefil. V závěru zápasu mohl strhnout vítězství na stranu Hoffenheimu Andrej Kramarič, ale gólman Rafal Gikiewicz jeho pokus skvělým zákrokem zneškodnil. V 88. minutě nakonec udeřili domácí zásluhou Jensena, jenž nekrytý na zadní tyči vstřelil jediný přesný zásah střetnutí.

Livesport hráč utkání: Arne Engels (Augsburg)

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport