Bayern po brzké červené vyhasnul v Gladbachu. Ambros poprvé naskočil za Wolfsburg

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern po brzké červené vyhasnul v Gladbachu. Ambros poprvé naskočil za Wolfsburg
Aktualizováno
Fotbalisté Mönchengladbachu se radují ze skalpu Bayernu.
Fotbalisté Mönchengladbachu se radují ze skalpu Bayernu.AFP
Fotbalisté Bayernu Mnichov ve 21. kole Bundesligy překvapivě prohráli na hřišti Mönchengladbachu 2:3. Na vině překvapivého výsledku byla i červená karta, kterou obránce Bayernu Dayot Upamecano (24) dostal už v osmé minutě za podražení soupeře. Mnichov je tak jen o bod na první pozici tabulky, druhý Union Berlín má ale nedělní zápas se Schalke k dobru. Stuttgart přejel 3:0 Frankfurt, stejným výsledkem si i Lipsko poradilo s Wolfsburgem, za který debutoval i český záložník Lukáš Ambros (18).

Mönchengladbach – Bayern 3:2

Fotbalisté Mönchengladbachu opět vyzráli na Bayern Mnichov, který porazili 3:2. Zápas ovlivnilo sporné brzké vyloučení stopera hostů Dayota Upamecana. Oslabený Bayern sice dokázal dvakrát skórovat, bývalého brankáře Gladbachu Yanna Sommera ovšem domácí překonali hned třikrát. Ve všech brankách domácích měl prsty Jonas Hofmann, jenž ke dvěma asistencím přidal i gól. Borussia proti lídrovi ligy neprohrála již pátý soutěžní zápas v řadě.

Vývoj xG.
Vývoj xG.Livesport

Bochum – Freiburg 0:2

Hráči Freiburgu nezaváhali na půdě Bochumi, zvítězili 2:0 a udrželi šance na Ligu mistrů. I přes nevýrazný úvod se hosté ujali vedení pár minut před poločasovou přestávkou po souhře tradičního ofenzivního dua Vincenzo Grifo a Michael Gregoritsch. Po přihrávce prvního jmenovaného se tentokrát zapsal mezi střelce rakouský útočník, jenž zaznamenal osmou trefu v letošním ročníku nejvyšší německé soutěže.

Stuttgart – Kolín n.R. 3:0

Stuttgart si  poradil 3:0 s Kolínem nad Rýnem, a dočkal se tak svého prvního ligového vítězství v novém kalendářním roce. Úvodní branku utkání si připsala hned na začátku duelu lednová posila Gil Dias, který na jihozápad Německa zamířil z lisabonské Benfiky. Po necelé hodině hry se dechberoucí střelou z přímého kopu prezentoval Borna Sosa, čímž pojistil pohodovou výhru domácích. Švábové navíc udrželi druhé čisté konto v letošní ligové sezoně, to první přišlo právě na hřišti v Kolíně.

Wolfsburg – RB Lipsko 0:3

Lipsko zvládlo důležitý duel na půdě Wolfsburgu poměrem 3:0. Souboj celků usilujících o evropské poháry pro nadcházející sezonu rozhodl rozdílovým zásahem Emil Forsberg po čtvrthodině hry. Vlci tak nezvítězili počtvrté v řadě a místenka mezi nejlepšími se jim i nadále vzdaluje. Český nadějný záložník Lukáš Ambros nastoupil v dresu domácích do zápasu v 75. minutě.

Frankfurt – Brémy 2:0

Utkání rozhodl smolař Marco Friedl, jenž si již v osmé minutě vstřelil vlastní gól. Vítězství domácích stvrdil krátce po změně stran kanonýr Randal Kolo Muani, který se v posledních šesti soutěžních zápasech prosadil již sedmkrát. V bráně zelenobílých nastoupil od úvodních minut Jiří Pavlenka, ale ani on nedokázal domácímu celku ve vítězství zabránit. Hosté tak navázali na výhry rivalů a stále zůstávají velmi blízko top čtyřce.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport