Senegal – Nizozemsko. Van Gaal zatím nepotvrdil start Nopperta, Depay v základu nebude

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Senegal – Nizozemsko. Van Gaal zatím nepotvrdil start Nopperta, Depay v základu nebude
Van Gaal nechce do poslední chvíle prozradit, kdo bude brankářem číslo jedna.
Van Gaal nechce do poslední chvíle prozradit, kdo bude brankářem číslo jedna.Profimedia
Trenér nizozemské reprezentace Louis van Gaal (71) na tiskové konferenci před zápasem se Senegalem ještě nechtěl prozradit, zda bude Andries Noppert (28) v pondělí debutovat na mistrovství světa. Potvrdil však, že Memphis Depay (28) se v základní sestavě neobjeví.

Van Gaal si je vědom nutnosti dobrého startu do turnaje: "První zápas je vždy nejdůležitější. Tento zápas může udat tón celému turnaji. Senegal je mistrem Afriky, a proto není jen tak ledajakým soupeřem," prohlásil trenér nizozemského výběru.

Zkušený trenér vidí jako nejsilnějšího soupeře ve skupině právě Senegal: "Na první pohled je Senegal nejtěžším soupeřem. Katar už mohu posoudit, protože jsme je již mohli analyzovat na základě získaných záběrů. U Ekvádoru ještě musí následovat analýza, ale Senegal hodnotím výše než Ekvádor."

Složení týmu

Van Gaal zatím nechtěl o své základní sestavě mnoho prozradit. "V základní sestavě nám chybí Memphis Depay a Senegalu zase Sadio Mané. Otázkou je, jak oba týmy tento nedostatek vyřeší. Bude Noppert v prvním zápase brankářem? Nikdy neprozrazuji sestavu předem, takže ani v tomto případě ne," řekl neoblomně Van Gaal.