Šest sekund dělilo Lukáše od šesté nuly sezony. Gól před koncem mrzí, řekl gólman

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šest sekund dělilo Lukáše od šesté nuly sezony. Gól před koncem mrzí, řekl gólman

Jan Lukáš se málem radoval z čistého konta.
Jan Lukáš se málem radoval z čistého konta.Profimedia
Brankář Jan Lukáš (29) podpořil třiceti zákroky výhru olomouckých hokejistů 3:1 na ledě mistrovského Třince. Od šesté nuly v sezoně jej dělilo pouhých šest sekund.

"Jasně, že mě gól před koncem mrzí. Někdy to tak v hokeji vyjde. Důležité jsou ale tři body," podotkl Lukáš v rozhovoru s novináři. "Pořád je lepší vyhrát 3:1, než kdyby takhle vyrovnali na 1:1 nebo něco podobného. Pak by zápas mohl skončit úplně jinak," bral situaci sportovně.

Hanáci položili základ výhry v úvodní třetině, kterou vyhráli góly Alexe Rašnera a Jakuba Navrátila 2:0. "Dobře jsme se pohybovali a dostali se do vedení. To nás trošku uklidnilo a už jsme je k nějakým velkým věcem nepouštěli. To bylo asi klíčové. Stejně tak, že jsme dodržovali, co jsme si před zápasem řekli. Hráli jsme dobře takticky a kluci to odfárali," popsal rozhodující faktory Lukáš.

Utkání Třinec – Olomouc 1:3

Olomouc neztratila s obhájcem titulu ve třech zápasech ani bod. Vysvětlení, proč se týmu na Oceláře tak daří, ale Lukáš nemá. "Upřímně řečeno, ani si ty předchozí dva zápasy nepamatuju. Hrajeme proti každému asi tak nějak podobně. A proti Třinci nám to vychází," zamýšlel se.

Lukáš se nachází na druhém místě mezi extraligovými brankáři v úspěšnosti zásahů (93,33 procenta) a průměru inkasovaných branek (1,96). I díky jeho výkonům je Olomouc pátá. "Jde nám to, hrajeme obětavě. Snad to tak půjde dál. Potřebujeme sbírat body," přál si Lukáš.

Aktuální tabulka Tipsport extraligy.
Aktuální tabulka Tipsport extraligy.Livesport

Na čtvrté místo, které drží pražská Sparta a jež zaručuje přímý postup do čtvrtfinále, ztrácí čtyři body. "Ještě je dost zápasů před námi a víme, jak to kolem čtyřky zhruba je. My se snažíme hrát co nejlíp a furt to svoje. Uvidíme, na co to bude stačit," uzavřel Lukáš.