Další německý triumf na Giru, dvanáctou etapu vyhrál díky úspěšnému úniku Denz

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Další německý triumf na Giru, dvanáctou etapu vyhrál díky úspěšnému úniku Denz
Nico Denz dosáhl na životní úspěch.
Nico Denz dosáhl na životní úspěch.Profimedia
Dvanáctou etapu Gira d'Italia vyhrál po spurtu trojice uprchlíků Nico Denz (29). Německý cyklista na Grand Tours uspěl poprvé a zaznamenal největší úspěch v kariéře.

Denz v Rivoli porazil Tomse Skujinše z Lotyšska a Sebastiana Berwicka z Austrálie, se kterými ujeli pelotonu zhruba 100 kilometrů před cílem. Původně s nimi jeli ještě Italové Samuele Battistella a Alessandro Tonelli, oba ale postupně odpadli.

"Nebylo snadné se do úniku dostat. A pro mě osobně byl nejtěžší okamžik poslední kopec. Tam jsem trpěl a sotva se dostal nahoru. Při sjezdu jsem se dal do kupy a začal jsem věřit tomu, že by se to mohlo podařit," řekl novinářům německý cyklista.

Denz, jehož dosavadním maximem byl etapový triumf v závodě Kolem Švýcarska, se postaral o druhé německé vítězství na Giru za sebou. Jezdec stáje Bora-Hansgrohe navázal na středeční úspěch Pascala Ackermanna.

Růžový trikot lídra udržel Geraint Thomas, který do cíle dojel se ztrátou osmi minut. Britský cyklista má v průběžném pořadí náskok dvou sekund před Primožem Rogličem ze Slovinska.

Favority na celkové prvenství více prověří páteční etapa, ve které peloton poprvé v probíhajícím ročníku zamíří do Alp. Na jezdce čeká 199 kilometrů s cílem v lyžařském středisku Crans Montaně.

Kompletní výsledky Gira